AK Parti'den İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü'ne Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ile İl Başkanı Abdullah Aras, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik'i ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ile İl Başkanı Abdullah Aras, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cafer Giyik'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Çiftçi, AFAD'ın, Türkiye'de yeni yapılandığı dönemde ilk deneyimini Van ve Erciş'te yaşadığını belirtti.

Depremde, çok ağır şartların oluştuğu bir ortamda, kurumun takdir edilecek bir hız ve performansta özveriyle çalıştığını belirten Çiftçi, çalışmalarından dolayı Giyik'i tebrik etti.

Bundan sonraki süreçte kalan hak sahiplerinin tespiti ve kiracılara konut tahsislerinin yapılmasıyla, vatandaşın daha rahat edeceğini bildiren Çiftçi, depremlerde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün elde ettiği deneyimiyle, daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Giyik ise deprem sonrası kurumsal sorumlulukları dahilindeki görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını anımsatarak, aksaklıkların da en aza indirilmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Bakanların, milletvekillerinin, Van valisi ve bürokratların gece gündüz demeden seferber oldukları kurumda, büyük bir hizmet enerjisinin oluştuğunu hatırlatan Giyik, "Bu enerji sayesinde zor günleri atlattık. İlerleyen süreçte mahkemelik olan konutlar sonuçlanacak. Bunların durumlarına göre revizyona hazırlığı da yaptık. Ayrıca yıkım işlemleri de devam ediyor" dedi.

Muhabir: Cemal Aşan / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: