Ak Parti’den İskilip'te Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından, İskilip ilçesinde danışma meclisi toplantısı düzenlendi.AK Parti'nin yerel seçimlerde...

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından, İskilip ilçesinde danışma meclisi toplantısı düzenlendi.

AK Parti'nin yerel seçimlerde izleyeceği yol haritası ve ülke gündemindeki güncel konuların masaya yatırıldığı toplantıda, seçim çalışmaları da ele alındı.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Ali Koçkaya, Gençlik Kolları İl Başkanı Erhan Akar ve partililer katıldı.

Reklam
Reklam

AK Parti İlçe Başkanı Ali Koçkaya toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, AK Parti’nin 10 yıllık süreçte hem ülke genelinde hem yerelde büyük başarılara imza attığını söyledi. Koçkaya, 2009 yılı Mahalli İdareler Seçimleri’nde millete verdikleri sözlerin tamamını yerine getirdiklerini belirtti.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, AK Parti’nin hizmetleriyle tarih yazdığını kaydetti. Türkiye'nin, dünün silik, itilen, kakılan ülkesi olmaktan çıktığını vurgulayan Milletvekili Salim Uslu, Türk Lirası'nın dünyanın her yerinde geçerli hale gelirken, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun da dünyaya itibar görür hale geldiğini ifade etti.

Dün Türkiye’yi düşman gören ülkelerin, bugün övgüyle söz ettiğine dikkat çeken Uslu, uluslararası para fonlarının ülkenin kredi notlarını yükselttiğine, mazlum ülkelerin Türkiye’yi rol model ülke kabul ettiğine dikkat çekti. Gelişmiş dünya ülkelerinde krizler yaşandığını hatırlatan Uslu, ülkenin istikrar abidesi olarak durduğunun altını çizdi.

Reklam
Reklam

Bir taraftan hayata geçirdiği devrim niteliğindeki çalışmalarla tarih yazan AK Parti’nin, diğer taraftan tarihin yanlışlarını ve ihmallerini düzeltmeye çalıştığını anlatan Uslu, “Onlardan bir tanesi İskilipli Atıf Hocadır. Şehidimizdir. Yargılaması 3 gün sürmüştür. 4 günde idam edilmiştir. İdam eden katilde bir hukukçu değil, millet meclisinde Afyon mebusu olan Kılıç Ali lakaplı birisi. CHP bugün olağanüstü mahkemelere karşı çıkıyor ya, aynı CHP dünkü olağanüstü mahkemeleri de savunuyor. Bir yerde iki tane doğru olmaz. Ya dünkünü savunacaksın bugünküne karşı çıkacaksın ya da dünkünü savunuyorsan bugünküne karşı çıkmaktan vazgeçeceksin. Biz bu yanlışı telafi ediyoruz. Bütün Türkiye’nin dikkatleri İskilip’te. Hem Atıf Hoca’nın İskilipli olarak anılması, hem inandıkları için şehit edilmiş olması, hem hukuk katlinin yaşanması nedeniyle son devrin din mazlumlarından olması, herkesin gönlünde önemli bir yere sahip olmasına neden olmuştur” dedi.

AK Parti iktidarında hukukun önünün açıldığını dile getiren Uslu, konuşmasında şunları kaydetti: "Hukuk brifingler almaktan kurtuldu. Yargı bağımsız şekilde karar veriyor. Aklından darbeyi geçirenler, muhtıra verenler, her kim var ise şu anda yargıda herkes bir şekilde yaptığının hesabını veriyor. Millete, milletinin inancına, milletin değerlerine karşı çıkan, seçtiklerini beğenmeyen, afra tafra satan kim varsa onların hepsi şu anda yargı önünde hesap veriyor. Hizmetleriyle bir taraftan AK Parti tarih yazıyor, bir taraftan da açılımlarıyla tarihi yanlışları düzeltiyor."

Reklam
Reklam

"Çorum’dan bizim dönemimizde 2,5 milyar TL vergi tahsil ettik. Buna karşılık Çorum’a 6 milyar TL’lik yatırım yaptık" diyen Uslu, "İskilip'e yapılan yatırımların tutarı 1 milyar 88 milyon 900 bin lira. Bunun içerisinde Obruk Barajı ile ilgili yatırımlar da var. Hep beraber bir tarih yazıyoruz. Dün batık bankalarla, yüksek faizlerle, yüksek borçlanmalarla yapılan kaynak transferlerinin önünü kestik. Faizler yüzde 69’lardan yüzde 6’lara düştü. 17 katrilyon tutarında işçi ve memura olan borçlar ile IMF’ye olan 23 milyar dolar borç ödendi. Avrupa ülkelerinde işsizlik oranları yüzde 11’ler seviyesinde iken bizde yüzde 9. Çorum’da teşvik kapsamında firmalara istihdam ettikleri işçi nedeniyle 205 milyon TL teşvik ödemesi yapıldı" şeklinde konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini söyledi. Akan kanın durması noktasında açılım sürecini provoke etmek isteyen grupların olabileceğine dikkat çeken Bağcı, partilileri daha duyarlı olmaya davet etti.

Bağcı ayrıca, mevcut anayasanın ihtiyaçlara cevap veremediğini belirterek, Türkiye’nin en kısa sürede sivil ve demokratik bir anayasaya kavuşacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

7,5 MİLYON TL’LİK ALT YAPI PROJESİ İHALEYE ÇIKACAK

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer ise, 7,5 milyon TL’ye mal olacak alt yapı projesi ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını açıklayarak, ilçenin 30-40 yıllık alt yapı sorununa neşter vuracaklarını dile getirdi. İller Bankası işbirliğiyle hayata geçirilecek projenin yüzde 50’sinin İskilip Belediyesi tarafından karşılanacağını belirten Sezer, projenin hazırlanmasında katkı sunan milletvekillerine teşekkür etti.

Göreve gelmeden önce içme suyu sorununun çözümü noktasında halka vaatte bulunduklarını hatırlatan Sezer, yeniledikleri ana isale hattı ile birlikte ilçede su sorunun kalmadığının altını çizdi.

Bugüne kadar 280 bin metrekare parke çalışması yaptıklarını anlatan Sezer, ilçenin en ücra köşesindeki vatandaşların dahi artık ayaklarının çamura basmadığını sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan da, partililerden AK Parti hizmetlerinin vatandaşlara anlatılmasını istedi.

Sağlık alanında bugüne kadar başarılı çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Ceylan, geçmişte sağlık alanında yaşanan sıkıntıları örneklerle anlatarak, “SSK hastanelerinde muayene olmak ayrı bir dert, ilaç almak ayrı bir dertti. Zaman zaman verilen yanlış ilaçlar nedeniyle yanlış tedavi gören insanlar oldu. Emanet karnelerle insanlar çocuklarını muayene ettiriyordu. Ama bunların hepsi AK Parti iktidarı ile tarihe karıştı. Hayata geçirilen değişiklikle sağlık hizmetlerinin standardı yükseltildi. Artık insanlarımız kimlik numarası ile muayenesini olabiliyor. 18 yaş altında olan çocuklarımızın tedavi giderleri ise devletimiz tarafından karşılanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti’nin yaptığı tüm hizmetlerde insanı merkeze aldığını dile getiren Ceylan, “'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla yola çıktık. Bugüne kadar kimseyi ötekileştirmedik. Kimseye ayrım yapmadık. Ne aldatan olduk, ne aldanan. Çorum’u bir bütün olarak görüyoruz. Biz milletten aldığımız emanete halel getirmedik. Çorum’u ilçeleriyle birlikte daha güzel yarınlara taşımak için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz