AK Parti'den Kocaoğlu'na Cevap: 9 Eylül Programı 1 Ağustos'ta Belirlendi

9 Eylül İzmir'in kurtuluş törenlerinde yaşanan olayların ardından çıkan belge tartışmalarına AK Parti, "Aziz Kocaoğlu...

9 Eylül İzmir'in kurtuluş törenlerinde yaşanan olayların ardından çıkan belge tartışmalarına AK Parti, "Aziz Kocaoğlu neden çark etti?" başlıklı bir açıklama yaparak yeni bir boyut getirdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın, söz konusu nahoş hadiseler üzerine 10 Eylül 2012 günü basın toplantısı yaptığı hatırlatılarak, kutlama törenlerinin programının İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin de bulunduğu ve imzasıyla onayladığı bir komitenin, 1 Ağustos 2012 Çarşamba saat 14.00'te yaptığı toplantıyla belirlendiği gerçeğinin kamuoyuna açıkladığı vurgulandı. AK Parti'nin basın toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, “Siz İzmirlileri saf mı sanıyorsunuz?” başlıklı yazılı açıklamayla olayların sorumluluğunu AK Parti'nin üzerine yıkmaya çalıştığı, bundan bir gün sonra da yeni bir açıklama yapıp İzmir Valiliği'ni suçlayarak, törenlere ilişkin komisyon tutanağının toplantıdan 41 gün sonra imza altına alındığını iddia ettiği ve bunu, "Kamera kayıtları var. Bu iddiayı ispat ederim." dediği kaydedildi.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin açıklamasında şöyle denildi: “Valilikten bir görevlinin 10 Eylül'de, yani kutlamalardan bir gün sonra belediyeye gelerek Pınar Kavasoğlu'na protokol metnini imzalattığını söyleyen Sayın Aziz Kocaoğlu, 'Bizim güvenlik kameralarımızda, valilik görevlisinin girişi çıkışı var. 11.45'te giriyor, 11.59'da çıkıyor.' diyerek tartışmaya yeni bir boyut getirmiştir. Tüm bu yaşananlar üzerine İzmir Valisi Cahit Kıraç, bir açıklama yapmış ve Sayın Aziz Kocaoğlu'nun verdiği bilginin doğru olmadığını söyleyerek, törenden sonra imzalatılan tutanağın, ikinci toplantının tutanağı olduğunu açıklamıştır. Sayın Vali Kıraç, 'Türk yıldızları gösteri programı ilk ana programda yer almamış, sonradan eklemişler. İmzalanan evrak odur.' açıklamasıyla Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bilginin doğru olmadığını ifade etmiştir. Kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden bu hadiseler üzerine partimiz tarafından basına servisi yapılan belgenin kaynağını ve tarafımıza ne zaman ulaştığını açıklama zorunluluğu doğmuştur.”

Reklam
Reklam

'BELGENİN KAYNAĞI BAKAN GÜNAY'

Basın toplantısında dağıtılan evrakın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından gönderildiği belirtilerek, “İzmir'in milletvekili olan, törenlere Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni temsilen katılan Sayın Ertuğrul Günay'ın talebimiz üzerine bize gönderdiği evrak, ekte görüleceği üzere 10.09.2012 tarihinde saat 11.39'da partimize ulaşmıştır. Oysa Sayın Kocaoğlu, basına yaptığı açıklamada evrakın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 10.09.2012 tarihinde saat 11.45'te geldiğini ifade etmiştir. Partimize saat 11.39'da ulaşan imzalı evrakın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 11.45'te geldiği ve o saatte imzalandığı iddiası tamamen hayal ürünüdür.” ifadelerine yer verildi.

'BAŞKA BİR BELEDİYE PERSONELİNİN DE İMZASI VAR'

Başkan Kocaoğlu tarafından basına yapılan açıklamada, söz konusu evrakta imzası bulunan Belediye Protokol Koordinatörü Pınar Kavasoğlu'ndan söz ettiği hatırlatılarak, “Valilik personelinin, bu personelin yanına girip evrakı imzalatıp çıktığını iddia etmektedir. Oysa aynı evrakta, Belediye Kültür ve Sanat Şube Müdürü Veysel Çıldır'ın da imzası bulunmaktadır. İddia edildiğine göre basına dağıtılan evrak, Kavasoğlu'na toplantıdan 41 gün sonra imzalatıldıysa aynı evrakı Çıldır ne zaman imzalamıştır? Görüldüğü gibi yapılan açıklamalar birbiriyle örtüşmemekte ve ortada ciddi bir tutarsızlık olduğu gerçeği önümüzde durmaktadır.” denildi.

Reklam
Reklam

'KOCAOĞLU'NUN ÇARK ETMESİNİN SEBEBİ NEDİR?'

Kocaoğlu'nun daha önce, “Elimizde kamera kayıtları var. Kayıtları ortaya koyar, her şeyi açıklarız.” şeklinde açıklamalar yaptığı ancak önceki gün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, “Bu konuya ne kadar erken nokta koyarsak, hepimiz için o kadar faydalı olacağına inanıyorum.” dediğine dikkat çekildi. Açıklamada, “Aziz Kocaoğlu'nun çark etmesinin sebebi nedir? Acaba belediye bürokratları tarafından yanlış yönlendirilmiş olduğunu anladığı için bir mahçubiyet duygusu içinde olabilir mi?” sorusu yöneltildi.

'BU MİLLET TEZGAHLARA GELMEZ'

Başkan Kocaoğlu'nun iddialarına cevap verilen açıklamada, AK Parti'nin çatışma değil, uzlaşma kültüründen beslendiği ifade edildi. Kamuoyunun gözleri üzerinde cereyan eden olayda ilk günkü netlik ve tutarlılıklarını muhafaza ettikleri belirtilerek şunlar kaydedildi: “Söylediklerimizin ve açıkladıklarımızın arkasında durmaktayız. Bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz, bu millet bu tezgâhlara gelmez. İzmir'in güzel insanları, milletimizin hassasiyetleri üzerinden partimize kurulmak istenen tuzağın farkına varmıştır. Tuzak kuranlar, kendi kurdukları tuzağa düşmüşlerdir. Dün, 'Siz İzmirlileri saf mı sanıyorsunuz?' diyenlerin düştüğü komik durum ortadadır. 9 Eylül'den bugüne yaşananları İzmirliler vicdanlarında değerlendirecek ve her zaman olduğu gibi en doğru kararı vereceklerdir. Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz