AK Parti'den Şehit Aileleri Derneği'ne Ziyaret

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milletvekilleri Ali Rıza...

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun Ruhi Açıkgöz ve Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı ile birlikte Aksaray Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti.
Ünal ve Palta, dernekte kendilerini karşılayan şehit annelerinin ellerini öptü.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ünal, ziyarette yaptığı konuşmada Çözüm Süreci ile ilgili bilgi verdi. Ünal,
"Öncelikle Aksaraylı şehit ailelerimizin acılarını paylaşıyoruz. O acıyı en azından yanında olarak destek olarak paylaşmaya çalışıyoruz. AK parti 2002 den bu tarafa bir şeyi çok iyi biliyor Türkiye eğer bölgesinde lider olacaksa Dünyada söz sahibi olacaksa Türkiye’nin milli birliğini beraberliğini sağlaması gerekiyor. Terör belası ile ayağından kan akan bir Türkiye’nin ayağa kalkması mümkün olmadığı için bizim Büyük Türkiye vizyonumuz bu büyük milletli renginde bin yıllık geleneğin var olduğu bu güzel bayrağın hak ettiği yerde dalgalanması bizim ne yapmamız gerektiği zaten belliydi. Türkiye terör sorununu çözmeden ne 2023 e gidebilir ne 2071’e gidebilir Yani en baştan beri biz bu beladan kurtulacağız bu prangayı ayağımızdan çıkaracağız diyorduk. Ama bunun yolu teröristle mücadele değildir bunun yolu terörle mücadeledir. Yani insanları öldürerek terörü biteremezsiniz bataklığı kurutmanız gerek diyorlardı. Bizde diyorduk ki Türkiye’nin demokratikleşmesi lazım.Türkiye’nin demokrasi özgürlük güvenlik özgürlük dengesini kurması lazım diyorduk ve bu söylediğimiz her şeyi iktidara geldiğimizde hamda olsun uyguladık."

Reklam
Reklam

"CANIM YANDI, KİMSE KUSURA BAKMASIN KARDEŞİM BEN BARIŞ İSTİYORUM"

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak ise Çözüm Süreci'ne canı gönülden destek verdiklerini tekrar ederek şunları söyledi: "Bu terörden en çok bizim canımız yandı. Evladını 20 yaşında askere gönder bayrağa sarılsın gelsin. Benim çocuğum 3 saat kan kaybından gitti. Canım yandı. Kimse kusura bakmasın kardeşim ben barış istiyorum Oğlumun acısı halen içimde dağlanıp gidiyor. Kolay değil. Çocukları olanlar çocukları hastalandığı zaman bile biraz bunun ne olduğunu bilir. Ben biraz önce şehitlikten geldim. Bizim mekânımız oralar oldu. Hiç kimsenin bizim üzerimizden siyaset yapmaya hakkı yoktur. Dört aydır şehit haberi almıyoruz. Oh ne güzel diyoruz. Şükürler olsun diyoruz. Ben bu anlamda sizin kararlılığınızla bu sürecin devam etmesini ve inşallah sonucun alınmasını istiyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz