Ak Parti’den Sevgi Evleri Ve Engelliler Yaşam Merkezi’ne Ziyaret

AK Parti Çorum İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri Sevgi Evleri ve Engelliler Yaşam Merkezi’ni ziyaret...

AK Parti Çorum İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri Sevgi Evleri ve Engelliler Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Fatih Yağlı ve yönetim kurulu üyeleri Saliha Köklükaya, Yücel Ertekin ve Ayşe Doğan merkez yetkilileri görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal işler Başkanı Fatih Yağlı, AK Parti hükümetinin öncelikli çözüm alanlarından biri olarak engellileri gördüğünü ve bu alandaki sorunların çözümü için devrim niteliğinde bir çok ilke imza attığını belirterek, “Engelliliği bir kader olarak görmeyerek, bu alanda her adımı cesaretle adan partimiz engellilikle ilgili son dönemde yaptığı açılımlarla büyük bir farkındalık oluşturmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Engellileri hayatın her alanda görmek isteyen politikaları zaman kaybetmeden hayata geçiren AK Parti’nin şuanda uyguladığı sosyal politikalarla bir çok ülkenin önüne geçtiğinin altını çizen Yağlı, gelişmiş ülkelerin ekonomik krizleri bahane ederek dezavantajlı gruplara sunduğu imkanları kısıtlarken AK Parti’nin merkezi bütçeden bu alana ayırdığı payı her yıl artırdığına dikkat çekti.

Engellilerin kendi kendilerine yetebilmeleri, bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için hiçbir gayretten kaçınmadıklarını vurgulayan Yağlı, “AK Parti, 11 yıllık iktidarında hiçbir iktidara nasip olmayan güzel hizmetlere imza attı. İlk kez Engelliler Kanunu’nu çıkarmak hükümetimize nasip olmuştur. 5378 sayılı Engelliler Kanunun uygulanmasına ilişkin ilgili diğer mevzuat ile birlikte yaklaşık bin 500 maddelik bir Engelliler Hukuku oluşturulmuştur. Engellilik alanındaki bu gelişmeler 2010 yılında Anayasal düzeye taşınmış ve Anayasa’nın 10. maddesinde yapılanr engelliler için alınacak tedbirlerinin eşitlik ilkesine aykırı sayılamayacağı hükmü getirilmiştir. Engelli hakları açısından dünyada örnek teşkil edecek derece de detaylı hak ve imkanlar sağlanmış olsa da, bu hakları yine de yeterli görmüyor ve daha da iyisini oluşturmak adına engelli kardeşlerimize yönelik kanunlarımızı, mevzuatımızı yeniden düzenliyoruz. Partimiz tarafından istihdamdan, ulaşabilirliğe, eğitimden sosyal hayata katılmaya kadar bir çok alanda engelliremizin önündeki engelleri sabırla üşenmeden hayırlı işlere vesile olabilme adına kaldırıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: