Ak Parti’den yeni bir proje

"Ecdadın İkliminde Kardeşlik" sloganıyla farklı illerdeki gençler arasında ziyaretler düzenleyerek gönül köprüleri kurmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Kardeş Üniak Projesi ile Konya’dan da 45 üniversite öğrencisi ve İstanbul’dan aralarında Somalili ve Filistinlilerin de olduğu 28 üniversite öğrencisi 6-7 Nisan tarihlerinde Diyarbakır ve Elazığ illerine bir gezi düzenlediler.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu ve Üniversiteler Başkanı Nureddin Çelik Diyarbakır’a giderek Diyarbakır il Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, Elazığ İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Adem GÜNDÜZ ve il teşkilatındaki gençlerle birlikte İstanbul ve Konya’dan gelen üniversiteli öğrencileri karşıladılar. Daha sonra Zafer Çubukcu ve Türkiye’nin en genç milletvekili Bilal Macit Diyarbakır’da il ve ilce gençlik kolları üyeleriyle buluşarak bir söyleşi gerçekleştirdi. Farklı illerden gençlerin birbirinin kültürlerini tanıyarak kardeşliklerinin pekiştirilmesini amaçladıklarını anlatan Çubukcu, Türkiye sınırlarının ötesine geçen AK Parti’nin gençlik vizyonundan bahsetti. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Türkiye genelinde gençleri buluşturarak ülkemizde birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor ve gençler olarak çözüm sürecine katkı sağlamaya çalışıyor.

Reklam
Reklam

Ziyaret kapsamında hem Elazığ’da hem de Diyarbakır’da Harput , Keban , Türbeler ,Dicle Üniversitesi, Ulu Cami, On Gözlü Köprü ve Peygamberler Kabri Eğil gibi şehrin önemli tarihi, manevi ve kültürel yerlerini gezen gençler daha sonra Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç ile Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le bir araya gelerek sohbet ettiler.

Türkiye’nin farklı kültürel zenginliklerini görme ve farklı illerinden gençlerle tanışma fırsatı bulan üniversiteli öğrenciler geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakırlı ve Elazığlı gençleri kendi illerine davet ederek memleketlerine geri döndüler.

Ajans23/Özge İNCE

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz