Ak Parti'li Akgül'den Kayısı Sektörüne Destek Sözü

AK Parti Mut İlçe Başkanı Ali Akgül, ilçenin önemli gelir kaynağı olan kayısı için özel...

AK Parti Mut İlçe Başkanı Ali Akgül, ilçenin önemli gelir kaynağı olan kayısı için özel sektör girişimcilerinin her türlü projelerine destek olacaklarını söyledi.

Akgül, düzenlediği basın toplantısında, ilçeyşe hizmlet etmek için yoğun bir çaba sarfettiklerini belirterek, "İlçemizde şuanda köy yollarının yapımı, onarımı ve asfalt çalışmaları yürütülmektedir. Kredi ve yurtlar kurumu ile öğrenci yurtları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hastane inşaatımız hızla yükselmektedir. TOKİ konutları yapımı sürüyor. Çevre yolu ile ilgili çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Sıcak asfalt ile ilgili asfaltlama çalışmaları, sulama projelerine desteğimiz, Dereyurt ve Hacınuhlu gölet projelerinin yapım kararı üzerinde durmaktayız" dedi.

Reklam
Reklam

İlçenin geçim kaynağı olan, kayısı ihracatının 2011 yılı Mayıs-Haziran dönemine göre 2012 yılı Mayıs-Haziran döneminde, miktar bazında yüzde 121 oranında artış gösterdiğini 15 bin 866 tondan yaklaşık 35 bin 44 tona çıktığını belirten Akgül, değer bazında ise aynı dönem itibariyle, yüzde 64 oranında artarak 13 milyon 800 bin dolardan 22 milyon 750 bin dolar düzeyine yükseldiğini söyledi. Akgül, "Bugün Türk sofralık erkenci kayısısı tüm Avrupa’da, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere tüm komşu ve çevre ülkelerde tanınır, bilinir hale gelmiş, kalitesi ile tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumdadır. Mut kayısısı ihracatının artması, yöremizin gelirinin artması, yöre insanımızın hayat standartlarının yükselmesi anlamına gelmektedir. Elde edilen bu başarıda, üreticisinden toptancısına, idarecisinden ihracatçısına tüm katkı koyanların payı bulunmaktadır. Bu konuda, teşkilat olarak özel sektör girişimcilerinin her türlü projelerinin destekçisiyiz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: