AK Partili Aydın: Anayasada Niyet Samimiyse Bir Iki Hafta Daha Uzayabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yeni anayasa yapım süreci ile ilgili, "Bir iki hafta...

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yeni anayasa yapım süreci ile ilgili, "Bir iki hafta içinde, kısa sürede bitebilecek gibi ise, böyle samimi bir irade var ise, tamam bu bir iki hafta daha uzayabilir. Ancak ila nihayet bu iş bitmez. Ucu açık bir şekilde devam etmez. 30 yıldır zaten yapılabilseydi yapılırdı." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in, Uzlaşma Komisyonu üyeleri ile bu akşam yapacağı toplantının hatırlatılması üzerine Aydın, "Bütün doneler toplanmış, çağdaş demokrasilerin anayasaları var masada. 75 binin üzerinde öneri toplanmış. Yeni anayasa ile ilgili söylenen her şey söylendi. Niyet samimi ise oturulup bir hafta içinde bu anayasa yazılır. Çünkü her şey var artık." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kendisinin ise böyle bir samimiyet göremediğini kaydeden Aydın, "Masadan kalkmam ama anayasayı da yaptırtmam. Mart sonunda da bu iş bitmedi. Bir iki hafta için bitebilecek gibi ise böyle samimi bir irade varsa, tamam bu bir iki hafta daha uzayabilir. Ancak ila nihayet bu iş bitmez. Ucu açık bir şekilde devam etmez. Zaten 30 yılda yapılsaydı yapılırdı. Siyasi partiler samimi olsunlar. Bu anayasanın yapılmasını istiyorlarsa otursunlar yapsınlar. Etmiyorlarsa da bıraksınlar herkes kendi işine baksın." dedi.

Aydın, Meclis Başkanı Çiçek’in gerek görürse yeni bir liderler turu yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: