AK Partili Başer: Fransa dostluk gurubu üyeliğinden istifa ettim

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Fransa meclisinin aldığı soykırım kararını kınadıklarını belirterek, “Üyesi olduğum...

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Fransa meclisinin aldığı soykırım kararını kınadıklarını belirterek, “Üyesi olduğum Fransa dostluk gurubu üyeliğinden istifa ettim.” dedi.
AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından Hayri İnal Konağı'nda bir toplantı yapıldı. Toplantıya AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Başkan Yardımcısı Selim Bacanak, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve partililer katıldı. AK Parti Milletvekili Başer, ülke gündemini ve kamuoyunu meşgul eden Fransa’nın almış olduğu soykırım kararına sert tepki gösterdi. Başer, "Fransa’nın bu tutumu başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere meclis başkanımız Başbakanımız bakanlarımız tüm milletvekili arkadaşlarımız olarak AK Partili ve diğer siyasi partilerin temsilcileri olarak kınıyoruz. Lanetliyoruz ve bu kararı yok hükmünde görüyoruz." dedi.
Parlamentoların tarihleri yazacak makam olmadığını vurgulayan Başer, "Parlamentolar tarihleri yazacak makam olmadığı gibi geçmişleri yargılayacak makamlar da değildir. Dolaysıyla tarihi biz ancak tarihçilerin yazabileceğini düşünüyoruz. Tarih kitaplarına baktığınız zamanda Türkiye’nin soykırımla yakın olmadığını uzak olduğunu herkes görmüş olacak. Bu hafta aynı zamanda Mehmet Akif Haftası, Mehmet Akif ve arkadaşları Atatürk ve arkadaşları gazi meclisi nasıl Fransa ile geçmiş dönemde mücadele etti ise bizler de AK Partili vekiller olarak Asım'ın nesli olarak misli ile Fransa'ya cevap vereceğiz. Hem ekonomik anlamda hem kültürel anlamda hem de siyasi anlamda gereken neyse onlara cevabı vereceğiz. Biz inanıyoruz ki bu noktada kaybeden Fransa olacaktır. Ben Fransa Dostluk Grunbu üyesi idim bugün itibariyle meclis başkanlığı Fransa Dostluk Grubundan istifa ettiğimi bildirdim. Bu hususunda tüm Türkiye kamuoyu ve Yozgatlı hemşehrilerim tarafından bilinmesini özellikle istirham ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz