AK Partili Başkan: CHP’li Belediyenin Eylemcilere Yardım Yapması Suç

AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Av. Vahap Ata, CHP’li Merkez İlçe Tepebaşı Belediye Başkanı...

AK Parti Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Av. Vahap Ata, CHP’li Merkez İlçe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın belediye parasıyla Gezi Parkı eylemcilerine yardım yapmasına tepki gösterdi.

Başkan Ata, CHP’li belediyenin Tepebaşı halkına hizmet olarak harcanması gereken paraların yasa dışı eylem yapan göstericilere harcanmasının suç olduğunu kaydetti. Başkan Ata, şöyle dedi: “Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yazılı ve görsel basında eylemcilere verdiği desteği üzülerek görüyoruz. Mahalleler hizmet beklerken Tepebaşı halkından toplanan vergiler eylemcilere aktarılıyor. Sosyal medyada da paylaştıkları fotoğraflarda gördüğümüz gibi Tepebaşı Belediyesi eylemcilere gece gündüz yardım yapıyor. Eskişehir milletvekilimiz Salih Koca’nın ‘Yerel yöneticiler eylemcilere destek veriyor.’ şeklindeki açıklamalarına Başkan Ataç’ın verdiği cevap ayrıca düşündürücüdür. Başkan Ataç ‘Tabii ki destek vereceğim, size mi soracağım.’ diyor.”

Reklam
Reklam

“Halkımıza hizmet olarak ayrılan kaynaklar neden yasa dışı eylem yapan gruplara aktarılıyor, bunun için bu zamana kadar ne kadar harcama yaptınız?" diye soran Başkan Ata, “Bu harcamaları belediye bütçesinin hangi kaleminden ödediniz? Bundan sonra ne kadar daha yardım yapacaksınız? Halkın hizmetine harcanacak olan paraların yasa dışı eylemcilere destek için harcanması yanlıştır, uygunsuzdur ve hukuksuzdur.” diye konuştu. Yol kapatmanın TCK 179. maddesine göre suç olduğunu belirten Ata, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın bu suça alet olduğunu, sözde özgürlük isteyen eylemcilerin başkasının özgürlüklerini kısıtlamamasını isteyerek yolun bir an önce açılması gerektiğini vurguladı.

Ata, ayrıca Espark karşısında eylemcilere 50 metre mesafede bulunan Sinan Alaağaç Parkı’nda CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nce yapılan ağaç katliamını da kınadıklarını dile getirdi. Ata, bu ağaç katliamını örtmek için Tepebaşı Belediyesi'nin ağaçların üzerlerini toprak ve asfalt dökerek kaplamasından dolayı da tepkisini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: