Ak Parti’li Baybatur, ‘dünya Kız Çocukları Günü’nü Kutladı

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Türkiye ile birlikte Peru ve Kanada’nın önerisi ile...

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Türkiye ile birlikte Peru ve Kanada’nın önerisi ile Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “Dünya Kız Çocukları Günü’nü” kutladı.

20 Aralık 2012’de 193 üyeli BM Genel Kurulu'nda 2012 yılından itibaren 11 Ekim'in ''Dünya Kız Çocukları Günü'' olarak kabul edilmesine ilişkin Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısı, bütün ülkelerin onayıyla kabul edilmişti. İlki kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Yıllarca ‘kızını dövmeyen dizini döver’ gibi bir mantıkla kız çocuklarımızı okutmaktan uzak kalmışız. ‘Kızın var mı derdin var’ gibi atasözüyle çocuklarımızı eğitimden uzak tutmuşuz. Oysaki bugün bu atasözlerinin ne kadar yanlış olduğunu anlayan ve Birleşmiş Milletler gibi 193 ülkenin bulunduğu toplulukta Dünya Kız Çocukları Günü önerisini sunarak kabul edilmesini sağlayan bir ülke olduk. Artık kız çocuklarının toplumda varlığını kabul eden onlara daha büyük önem veren, pozitif ayrımcılıkla kadınlara daha çok önem veren bir ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gelişmiş dünya ülkelerinde kız çocuklarına verilen önem ülkemizde verilmeye başlandı. Bu vesileyle ülkemiz tarafından BM'de kabul edilen Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Kız çocuklarımızın daha iyi yetişmesi ve daha iyi koşullarda yaşamasının sağlanması için el birliğiyle gayret göstermeliyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: