Ak Partili Beyaz, Toki’nin Diyarbakır’a Yaptığı Çalışmaları Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Başbakanlık Toplu Konutlar İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Diyarbakır merkez ve ilçelerinde yapılan çalışların detayı hakkında bilgi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ’nin büyümesi ve çalışma alanlarının geniştilmesi konusunda büyük desteği olduğunu ifade eden Milletvekili Mine Lök Beyaz, Başbakan Erdoğan’ın desteğiyle TOKİ'nin gerek Türkiye genelinde, gerekse de Diyarbakır’da çok büyük uygulamaları hayata geçirdiğini dile getirdi. TOKİ’nin Diyarbakır ve ilçelerinde konut, okul, hastane, karakol, cami gibi bir çok yapı inşaa ettiğni ifade eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır’da 10 bin 720 konutun yapıldığını ve 3 bin 200 konutun da proje ve ihale aşamasında olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

"DİYARBAKIR'DA 10 BİN KONUT, 22 SPOR SALONU YAPILDI"

TOKİ’nin Diyarbakır’ın çehresini değiştirdiğini belirten Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır genelinde toplam 49 şantiyede 10 bin 720 konut, 13 ilköğretim okulu, 8 lise, 1 kreş, 7 cami, 22 spor salonu, 1 kütüphane, 8 ticaret merkezi, pansiyon, 5 hastane, 3 sağlık ocağı, 9 karakol, 8 adet misafirhane, 2 aile sağlık merkezi, 2 eczanenin yapıldığını belirterek, yeni yapıların da plan ve proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Başbakanlık TOKİ tarafından Diyarbakır’da yapımı biterek faaliyette geçen bazı çalışmalar hakkında da bilgi veren Beyaz, biten bazı çalışmaların arasında, jandarma sınır takım komutanlık binaları, Bismil ilçesi Tepeköy 18 yataklı hastane, Ergani 150 yataklı devlet hastanesi, Kayapınar ilçesi 3 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 1'er adet 40 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 24 derslikli lise, Üçkuyular bin 24 adet konut ve 1 adet sosyal tesis, merkez Üçkuyular toplu konut alanı ve 537 yataklı hastane, Silvan ilçesinde 2. etap ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve caminin yapımının olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

İNŞAATI DEVAM EDEN UYGULAMALAR

AK Partili Milletvekili Mine Lök Beyaz, TOKİ tarafından Diyarbakır’da devam eden uygulamalar hakkında da bilgi verdi. Devam eden çalışmaların tamamlanması ile birlikte Diyarbakır’a bir çok şey kazandırılacağını belirten Beyaz, devam uygulamalar arasında Diyarbakır Hazro Teknebaşı mevkii, Lice Kayacık mevkilerinde 1’er adet jandarma karakol komutanlığı, Kulp ilçesi 1 adet ilçe jandarma karakol komutanlığı binaları, Bağlar ilçesi Alipınar Mahallesi 32 derslikli ilköğretim okulu, merkez, jandarma özel harekat binası, misafirhane, uzak kule, garaj, terminal binası, benzinlik, 150 tonluk iglo tipi cephanelik, spor salonu, Bismil 100 yataklı Devlet Hastanesi, Hani Topçular mevkii, Lice Abalı mevkii, Silvan Bağdere mevkii 1’er adet jandarma karakol komutanlığı, merkez Yeniköy Mahallesi 1 adet cami ve müştemilatı, Kayapınar ilçesi 1'er adet 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik pansiyon olacağını dile getirdi.

"ÇERMİK İLÇESİNDE 483 KONUT YAPILACAK"

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine 483 konut, ticaret merkezi, 16 derslikli okul ve cami yapım projesinin tamamlandığını kaydeden AK Parti Milletvekili Beyaz, talep organizasyonu şeklinde yapılacak bu uyguma başvuruların sona ermesiyle birlikte Çermik’te yapılacak konutlar için TOKİ tarafından ihale yapılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz