AK Partili Böhürler'den BM açıklaması: Üçüncü dünya savaşını önlemek için kuruldu

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler TBMM'de bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına, "Bu konuşmanın başlığını 'dünya tehdit altında' olarak belirlemek istiyorum" diyen Böhürler, Birleşmiş Milletler'in misyonuyla ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Böhürler, "Birleşmiş Milletler üçüncü dünya savaşını önlemek için kuruldu" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, TBMM'de bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında önemli mesajlara yer veren Böhürler, Ortadoğu'nun vahşi bir savaşla hızla değiştirildiğine dikkat çekti.

"BM İYİ NİYET ELÇİLİĞİNDEN İBARET KALMIŞ DURUMDA"

Böhürler, "İşlevsiz küresel barış mesajlarına gizlenmiş, çok şiddetli bir savaşın jeopolitik olarak komşusu, toplumsal duyarlılık bağımız nedeniyle de açık olarak tarafıyız. Haklı olarak öfkeli, haklı olarak mazlum halkların geleceği hakkında endişeliyiz. Uluslararası düzen yıpranıyor. Savaşlara, soykırımlara, dehşete karşı ortaklık için kurulmuş ve her kurumsal barbarlıkta görevini yapması için dönüp baktığımız Birleşmiş Milletler, iyi niyet elçiliğinden ibaret kalmış durumda” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bugün dünyada yüzün üstünde savaş ve çatışma olduğunu dile getiren Böhürler bazılarını zaman zaman haberlerde izlediklerini bazılarından hiç haberdar olmadıklarını vurguladı.

"SAVAŞLARI DURDURMA FIRSATI VERECEKTİR"

Birlemiş Milletler 79 yıl önce küresel barış ve uluslararası diplomasi amacıyla kurulduğunu ve buna rağmen her türlü çatışma ve şiddetin önlenmesi ve çözümüne yönelik küresel gayret ve potansiyel neredeyse artık hiç olmadığını, Savaşlar ve çatışmalar hiçbir analistin hayal edemeyeceği kadar değiştiğini ifade eden Ayşe Böhürler; “Örneğini Gazze’de Lübnan’da vicdanlarımız sızlayarak görüyoruz. İsrail teknoloji yardımıyla sivilleri öldürmeyi hata payı olarak görüyor. İnsanları birer sayı ve hedeften ibaret görüyor. Çocukları, anne karnındaki bebekler dahil hayatta kalanları hangi hastalıkların beklediğini bilmiyoruz. Bir yıl içinde 40 binden fazla sivil, 122 medya mensubu, 244 insani yardım kuruluşu çalışanı ve insan hakları aktivisti öldürüldü. İsrail bir toplumu ve geleceğini yok ederken aynı zamanda dünya barışını ve medeniyet birikimini yok ediyor. Ancak hissettiğimiz acıya rağmen soğukkanlılıkla çalışmak ve bu katliamları durduracak mantıklı çözümlere liderlik etmek zorundayız.
Nurettin Topçu 'Vicdan Cenab-ı Hakk’ın içimizdeki sesidir' diyor. Ne kadar sıkışmış hissetsek de her zaman açık bir kapı vardır. O kapı bizim gücümüzü kullanarak savaşları durdurma fırsatını verecektir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINI ÖNLEMEK İÇİN KURULDUĞUNU HATIRLATMAK DAHA DA ÖNEMLİ"

Daha güçlü, daha etkili ve daha kapsayıcı bir Birleşmiş Milletler inşa etmenin zamanı geldiğini bu yenilenme ihtiyacının en önemli sahası bizim bölgemiz ve Türkiye bölgenin en büyük gücü olarak bu inşayı hızla başlatacak olan tek ülke olduğuna değinen Böhürler "Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının, aslında küçük güçler arasındaki yerel çatışmalarla başladığını hatırlamak önemli! Birleşmiş Milletlerin de üçüncü dünya savaşını önlemek için kurulduğunu hatırlamak daha da önemli.” uyarısında bulundu.

Eğer uluslararası kurumlar ve barış diplomasisi etkisini yitirmişlerse ki açıkça görüyoruz, onların yenilenmesi, günümüzün gerçek şartlarına hizmet edecek hale getirilmesi için Türkiye hazır olmalıdır ve hazırdır diye sözlerini sürdüren Böhürler iktidar muhalefet ayrımı yapmadan birlikte hareket etmek hepimizin vicdani borcudur, bu bir parti meselesi değil devletimizin meselesidir. bu çatı altındaki bütün partilerin bu konuya gösterdiği hassasiyete insanlık adına minnettar olduğumuzun altına çizmek isterim diyerek sözlerini noktaladı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: