AK Partili Bozdağ: YSK kararları AK Parti veya hükümetle ilişkilendirilemez

AK Parti Grup Başkanvekili <span>Bekir</span> <span>Bozdağ</span>, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun kararlarının partileri veya hükümetle bir...

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun kararlarının partileri veya hükümetle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Bozdağ, Hatip Dicle'nin hakkındaki mahkumiyet kararının, milletvekilliği önünde açık bir engel oluşturduğunu, bunun BDP ve Dicle'nin avukatı tarafından da bilindiğine dikkat dikkat çekti. Bozdağ, bu yüzden YSK kararının kendileriyle ilişkilendirmenin insafla bağdaşmadığını vurguladı.
Gündemdeki konulara ilişkin parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Bozdağ, alınan kararların Anayasa'nın 79. maddesi gereği YSK'nın yetki ve tasarruf dahilinde olduğunu ifade etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın durumu ile Hatip Dicle'nin durumunun çok farklı olduğunun altını çizen Bozdağ, bu iki olayın kıyaslanmasının dahi mümkün olmadığını kaydetti. Hatip Dicle'nin milletvekiliğine itirazı AK Parti'nin değil Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığını hatırlatan Bozdağ, partilerinin ise Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na, itiraz kesinleşmeden mazbata verilmesi ile ilgili itirazda bulunduğunu belirtti. BDP'nin bu süreçte bazı hatalar yaptığını dile getiren Bozdağ, Hatip Dicle'nin milletvekili adayı olamayacağına ilişkin durumun YSK'dan gizlendiğini belitti.
Kriz çağrıları yapılarak, kaos olması için eylem yaparak siyaset alanını genişletme imkanı bulunmadığını dile getiren Bozdağ, demokrasinin geliştirilmesini engelleyecek davranışlardan kaçınılmasını istedi. Hukuk içinde hareket etmelerinin doğru bir yaklaşım olacağını anlatan Bozdağ, bunun dışındakilerin yanlış bir tutum olacağını vurguladı. BDP ve bağımsız milletvekillerine de seslenen Bozdağ, demokrasi içinde mücadele yapmaları ve Meclis çalışmalarına katılmaya davet etti.

Reklam
Reklam

"ADAYLIK EHLİYETİ BULUNMAYAN BİRİNE ADAYLIK VERİLMESİ FARKLI SORUNLARA YOL AÇAR"
Başbakanın olayında adaylık ehliyeti bulunduğunu, ancak bunun Yargıtay eliyle gasp edildiğini anlatan Bozdağ, Dicle olayında ise bir adaylık ehliyetinin bulunmadığını ve bu durumun saklandığını ifade etti. Anayasa değişikliğiyle dahi Dicle'nin milletvekili seçilmesi gibi bir durumun görülmediğini kaydeden Bozdağ, Anayasa ve yasal durumu herkesin kendi açısından değerlendirmeye tabi tutacağını ifade etti. Adaylık ehliyeti olmayan birine adaylık verilmesinin farklı sorunları da beraberinde getireceğine dikkat çeken Bozdağ, bu konuda Anayasa değişikliğin de mümkün bir yol olduğunu düşünmediğini söyledi.
Ergenekon tutukluları Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay'a ilişkin verilen kararı da duyduklarını dile getiren Bozdağ, ancak kararı okumadıklarını bu nedenle şimdi bir değerlendirme yapmayacağını, gerek olursa daha sonra değerlendirme yapabileceklerini belirtti. Hukuk içinde, demokrasi gerekleri içinde, meşru zeminde, parlamento içinde mücadele yapılması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, Anayasa ve iç tüzüğe göre Meclis'in çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı. Milletin iradesinin Meclis'e yansıdığını ve BDP'nin de parlamentoya gelmelerini istediklerini anlatan Bozdağ, gelmemeleri durumunda ise çalışmaların devam edeceğini ve bir seçim olup olmayacağının da kanunlarda belli olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz