AK Parti'li Çamuroğlu, Alevi mitingini eleştirdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun, düzenlendiği mitingin tebrik edilemeyeceğini belirterek, "Hükümeti, Ankara Çayı'na süpürmek mi oturup sorunların çözümü için konuşmak mı istiyorsunuz? Mitinginizi, yerel seçimleri hedefleyerek mi düzenlediniz, yoksa muradınız gerçekten Alevilerin sorunlarının çözümlenmesi mi?" diye sordu.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulunda, üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun 9 Kasım Pazar günü düzenlendiği mitingle ilgili konuşmak üzere kürsüye gelen Çamuroğlu'na, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Sözle olmaz eylemle olur" diye laf attı.

Alevilik ile ilgili sorunların, Alevi vatandaşların şikayetlerinin, yeni sorunlar ve şikayetler olmadığını dile getiren Çamuroğlu, bu sorunların, "Hassasiyet ve gözyaşı içerdiğini" söylemesi üzerine CHP milletvekilleri, "Duygu sömürüsü yapma" şeklinde tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Siyasette tribünlere oynamanın bazen siyasetçiye haz verebileceğini kaydeden Çamuroğlu, "Parlayıcı olduğunu defalarca gösteren konularda, şuur sahibi olarak, tribünlere oynamak değil de çözüme yönelmek gerekmektedir" dedi.

" Artık karar verin"

Çamuroğlu, pazar günü miting düzenleyenleri, bu konuda tebrik etmenin mümkün olmayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümeti, Ankara Çayı'na süpürmek mi istiyorsunuz, oturup sorunların çözümü için konuşmak mı? Mitinginizi, konuşmalarda dile getirdiğiniz gibi yerel seçimleri hedefleyerek mi düzenlediniz, yoksa muradınız gerçekten Alevilerin sorunlarının çözümlenmesi mi? AK Parti'yi kapatılması, kapattırılması, bir şekilde ortadan kaldırılması gereken bir siyasi varlık olarak mı görüyorsunuz, yoksa demokratik gerçeğimizin güçlü bir temsilcisi olarak mı? Biz ne yaparsak yapalım, baştan karşı mı olacaksınız yoksa diyaloğa niyetiniz var mı? Artık karar verin. Sorunların çözüm yeri TBMM ve Hükümettir. Buyurun konuşalım, tartışalım. Ülkemiz için çözümleri buna uygun üsluplarla burada arayalım."

Reklam
Reklam

AA