Ak Partili Çelik Çözüm Sürecini Nevşehir’de Değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çözüm sürecinde Türkiye’nin üniter yapısının kimseyle pazarlık konusu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çözüm sürecinde Türkiye’nin üniter yapısının kimseyle pazarlık konusu yapılmadığını belirterek, ”Türkiye’nin üniter yapısı hiç kimseyle müzakere konusu, pazarlık konusu yapılmadı, asla da yapılmayacaktır. Buna emin olmalısınız” dedi.

AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Nevşehir ve Kırşehir il örgütlerinin yönetim kademesindeki yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitim toplantısı, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, burada partililere hitaben yaptığı konuşmasında, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partilerinin Türkiye’de terörü bitirmek için büyük bir çaba gösterdiğini ve bunda başarılı olacağına inandığını kaydeden Çelik, Türkiye'de bundan böyle kan dökülmemesini arzu ettiklerini kaydetti. Çelik, “Türkiye’de terörü bitirmek, terörü sıfırlamak ve teröristin elindeki silahı bir daha almamak üzere bırakmasını temin etmek, anaların gözyaşını dindirmek ve gencecik çocukların ölmemesini sağlamak, milyar dolarlık yatırımlarımızın heba olmaması için Allah’ın bize verdiği aklı kullanarak bir çözüm süreci başlattık. Bu şimdi birilerini rahatsız etti. Bu ülkede bugüne kadar 40 binin üzerinde insan öldü. Bu ölenlerin 10 binin üzerindekiler güvenlik görevlimiz ve vatandaşımız. Geriye kalanlar ise PKK’lıdır. Bu devam ettiği sürece biz çocuklarımıza çok kötü bir miras bırakmış olacağız. Nefretlerin, kinlerin, kan davalarının büyütüldüğü bir ülke haline geliriz” dedi.

Reklam
Reklam

“ÜNİTER YAPI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ”

Süreçte belli bir noktaya gelindiğini ancak bazı kesimlerin PKK ile pazarlık yapıldığını ve Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğinin bozulacağını iddia ettiklerini dile getiren Çelik, bu iddialardan dolayı vatan haini ilan edildiklerini söyledi. Türkiye’nin üniter yapısının hiç kimseyle pazarlık konusunun yapılamayacağını ifade eden Çelik, “Şimdi geldik şu noktaya; Türkiye’deki teröristlerin Türkiye’yi terk etmesi, silahlarını bırakmaları ve varsa birilerinin bir dertleri, bir isteği, bir arzusu demokrasi içerisinde bunu sözlü olarak dillendirmesi, ifade etmesi talep ediliyor. Şimdi bundan dolayı biz vatan haini ilan ediliyoruz. 'Peki bunlar olacak ama karşısında ne vereceğiz? Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğü tehlikeye girecek mi?' diyorlar. Bu süreci yürüten çekirdek kadronun içerisinde bulunan bir kardeşiniz olarak şundan adınızdan emin olduğunuz gibi emin olmanızı istiyorum; Türkiye’nin üniter yapısı hiç kimseyle müzakere konusu, pazarlık konusu yapılmadı, asla da yapılmayacaktır. Buna emin olmalısınız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“DHKP-C NÖBETİ PKK’DAN DEVRALDI”

Teör sorununun sona ermesi ile birlikte Türkiye’nin hızlı bir büyüme sürecine gireceğini ve dünyanın en güçlü devletlerinden biri olacağını vurgulayan Çelik, bunu istemeyen bazı güçlerin bulunduğunu dile getirdi. Bu güçlerin PKK’nın ardından şimdi DHKP-C örgütünü devreye soktuğunu söyleyen Çelik, “Bakın son dönemde PKK frene bastı. PKK frene basınca hemen nöbetçi bir terör örgütünü devreye soktular. Bu da DHKP-C. Siz DHKP-C’yi son 10 yılda kaç kere duydunuz? PKK terörü durunca durmaması lazım hemen oradan devreye soktular. Bakın ASALA bitti, nöbeti PKK devraldı, PKK frene bastı, bu sefer DHKP-C gündeme geldi. Tesadüf mü sizce bunlar? Türkiye’nin başına çorap örmek, Türkiye’nin rahat etmemesi için bunlar devreye sokuldu” diye konuştu.

Yarın sona erecek hizmet içi eğitim programına; AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ile AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Kırşehir ve Nevşehir İllerini n AK Parti İl Yönetimi, İl Koordinatör Milletvekilleri, Disiplin Kurulu, Demokrasi Hakem Kurulu, İl Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi, İlçe Yürütme Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Ve Gençlik Kolları Başkanları, Büyükşehir İlçe Ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Belde Başkanları ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte 500 partili katılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz