AK Parti'li Çelik: Kılıçdaroğlu, Başbakanı milli şefleri ile karıştırıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan’ı herhalde o malum milli...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan’ı herhalde o malum milli şefleri ile veya tek parti başbakanları ile karıştırıyor.” dedi.
Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap verdi.
Kılıçdaroğlu’nun tek partili dönemle bu dönemi birbirine karıştırdığını iddia eden Çelik, “Başbakan’a yönelik, ‘Bizim kitabımızda, söz namustur, verdiğiniz sözü tutun’ diyor. Bir taraftan hükümetin yargıya müdahale ettiğinden, bir taraftan yargının vesayet altında olduğundan bahsedeceksiniz. Bir taraftan Sayın Başbakan'a, adeta ‘talimat verin bunlar çıksınlar’ gibi bir teklifte bulunacaksınız. Bu kabul edilebilir bir tavır değil.” diye konuştu. Çelik, acil ve adil bir yargılamanın herkes için lazım olduğunu söyledi.
Seçimlerin ardından CHP'li milletvekillerinin yemin etmemesi ile ilgili süreci hatırlatan Çelik, “CHP’liler baktılar ki, çıkmaz bir yola girdiler, bir çukura düştüler. Bizim kendilerine ip atmamızı istediler. Pamuk ipliği bile olsa ona tutunup çıkmak istiyorlardı.” dedi.
"AK Parti hangi sözü verdi de yerine getirmedi?" diye soran Çelik, şöyle devam etti: “Yargının yerine kendimizi koyarak, ‘Sayın Balbay’ı, Sayın Haberal’ı diğerlerinden ayırın, bunları çıkarın. Şu da kalabilir, bu da kalabilir ama şunları serbest bırakın.’ Böyle bir şey olabilir mi? Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan’ı herhalde o malum milli şefleri ile veya tek partilerinin başbakanları ile karıştırıyor. O zaman bunlar oluyordu. Çünkü militan yargı vardı. Mahmut Esat Bozkurt’un, CHP’nin şekillendirdiği militan bir yargı vardı. Ama bugün bundan söz edemezsiniz.”

Reklam
Reklam

"BİLE BİLE LADES DEYİP, ŞİMDİ BUNU AK PARTİ’NİN ÇÖZMESİNİ NASIL BEKLEYECEKSİNİZ?"
Kemal Kılıçdaroğlu’nun 12 Haziran seçimleri öncesinde ‘Ergenekon’dan tutuklu bulunan insanları aday yapıyorsunuz. Peki, yargı bunu bırakmazsa ne diyeceksiniz?’ diye sorulduğunu hatırlatan Çelik, “Kılıçdaroğlu, ‘Yargının kararına saygılı olacağız’ dedi. Peki, bile bile lades yaptıysanız, bu kararı kendiniz verdiyseniz, şimdi bunu AK Parti’nin çözmesini nasıl bekleyeceksiniz. Dolayısı ile kimse bizden yargıya müdahale, yargı üzerinde vesayet oluşturma beklemesin. Yargıyı da bazı eksiklerini tamamlayalım, aksaklıklarını giderelim, acil ve adil bir yargı olsun. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Ama yargıya müdahale anlamına gelecek bir şeyi kimse bizden beklemesin.” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun, U dönüşleri ile meşhur olduğunu öne süren Çelik, “Sizin söyleyip de yapmadığınız, söyleyip de çark ettiğiniz konuları ben burada sayacak olsam, bunun için müstakil bir basın toplantısı yapmam gerekir.” dedi.
Çelik, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce hakkında hükümeti eleştirdiği için soruşturma açıldığı iddialarının da yalan olduğunu vurguladı.
Çelik, “Seçim kanunu muhalefetten, trafik akışını engellemekten, izinsiz konuşma yapmaktan, miting düzenlemekten dolayı bir CHP’li milletvekiline soruşturma açılıyor.” şeklinde konuştu.
“Bu da bir ibret vesikasıdır.” diyerek sözlerine devam eden Çelik, şunları aktardı: “Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘HSYK üyeleri gittiler Kayseri’de kamp kurdular, kovuşturmaya gerek olmadığı kararını mahkemeden aldılar geri döndüler’. HSYK üyeleri Kayseri'ye 27 Ekim 2011 tarihinde gidiyorlar. Öte yandan bu olayda kovuşturmaya gerek olmadığı, yani takipsizlik kararının çıktığı gün ise 24 Ekim 2011 tarihi, yani bu kararın çıkmasından 3 gün sonra.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz