Ak Partili Çelik, Suriye Uçağıyla İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, arama yapılan Suriye uçağının Suriye rejimine taşınmaması gereken...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, arama yapılan Suriye uçağının Suriye rejimine taşınmaması gereken malzeme taşıdığını söyleyerek, “Bu Türkiye’nin meselesi değil. Yani oraya silah taşınması, bunun durdurulması Türkiye’nin meselesi değil, uluslararası toplumun meselesidir. Türkiye burada kendi başına hareket etmiyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, içinde lojistik malzeme olduğu gerekçesiyle Esenboğa’ya indirilen Suriye yolcu uçağıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. “Uçak taşımaması gereken yük taşıyor” diyen Ömer Çelik, bu yükün neden taşındığının belli olduğuna vurgu yaptı. Yolcularla ilgili bir takım açıklamalar yapıldığına da dikkat çeken Çelik, uçakta askeri lojistik malzemesi sayılabilecek, meşruiyeti söz konusu olmayan bir yük taşındığının açık bir şekilde ortada olduğunu kaydetti. “Türkiye’nin tavrı hukuka uygundur” diyen Çelik, uçakta taşınan malzemenin yasal çerçeveler kapsamında taşındığı şeklindeki açıklamalar için de, “Yasal gerekçeleri öne sürenler var ama bu yasal gerekçeler normal zamanlar için geçerli” dedi.

Reklam
Reklam

Ömer Çelik, kendi halkını katleden bir rejime lojistik malzeme sağlayabilecek bir yükün taşınmasının uluslararası açıdan meşru olmadığını belirterek, Türkiye’nin üzerine düşeni yaptığını söyledi.

“UÇAKTAKİ ARAMA MEŞRU BİR ARAMA”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Suriye uçağının aranmasının sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir mesele olmadığını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bu Türkiye’nin meselesi değil. Yani oraya silah taşınması, bunun durdurulması Türkiye’nin meselesi değil, uluslararası toplumun meselesidir. Türkiye burada kendi başına hareket etmiyor. Türkiye burada Birleşmiş Milletler’de Esed’in meşruiyetini kaybettiğine dair imza atan 160’ın üzerindeki ülkenin oluşturduğu uluslararası irade temelinde hareket ediyor. Dolayısıyla bu sadece Türkiye ile Rusya ya da Türkiye ile Suriye arasında bir mesele gibi sunuluyor. Bu uluslararası toplum ile Suriye arasında bir meseledir. Türkiye burada üzerine düşeni yapmıştır sadece.”

Ömer Çelik, uçakta taşınan malzemeyle ilgili olarak yapılan incelemelerin sona ermesiyle ayrıntılı açıklama yapılacağını söyleyerek, “Uçağın içindeki arama, meşru bir arama” dedi. Çelik, uçaktaki malzemeyle ilgili olarak da, “Suriye rejimine taşınmaması gereken malzeme var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: