AK Partili Çelik, Suriyeli Sığınmacılarla Bayramlaştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) YURTKUR Fevzi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) YURTKUR Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda misafir edilen 2 bin 24 Suriyeli sığınmacıyla bayramlaştı. Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan ile Vali Yardımcısı Halis Arslan, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Abdulkerim Arıkan’ın da hazır bulunduğu bayramlaşma merasiminde Suriyelilere seslenen Ömer Çelik, “Herkes şunu bilsin ki; Hiç kimse zulümle, kendi halkını öldürerek muvaffak olamaz, hayatta kalamaz. Halkın gücü karşısında kimse duramaz.” dedi.

Reklam
Reklam

Suriye’nin gerçek sahibinin oradaki halk olduğunun altını çizen Çelik,“Sizi topraklarınızdan kovanlar yakında tarihin cehennemini boylayacaklar. Hepiniz ikinci vatanınız Türkiye'ye, kardeş halkınız Türk halkının misafiri olarak 'hoş geldiniz.'” ifadesini kullandı.

Suriyeliler'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getiren Çelik, “Burası sizin ülkeniz. Burada misafir değil, evinizdesiniz. Sizinle ekmeğimizi, suyumuzu bölüşürüz. Ama istiyoruz ki bir an evvel başınızdaki zalim devrilsin, sizde yuvanıza kavuşasınız.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın dile getirdiği gibi halkına bu zulmü çektiren katil Baas ve Esed rejiminin eninde sonunda devrileceğini açıklayan Çelik, zaferin çok yakın olduğuna dikkat çekti. Çelik, şöyle devam etti: “İnşallah en kısa zamanda kendi topraklarınızda özgürce onurlu bir şekilde yaşama hakkına kavuşacaksınız.” sözlerine Arapça olarak “Zafer Allah'tandır ve fetih yakındır.” diye devam eden Çelik, Suriyeliler'in yakın zamanda evlerine kavuşmasını temenni edip, “İyi bayramlar” diledi.

Reklam
Reklam

Çocukların Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle sevgi gösterisinde bulunduğu programda AK Partili Çelik ve diğer katılımcılar Suriyeliler'e şeker ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz