Ak Parti’li Dağ'dan Tbmm'de Sosyalist Marşı Okuyan Chp'li Çam'a Tepki

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz aldığı kürsüde sosyalist marşı okuyan CHP İzmir Milletvekili Musa...

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz aldığı kürsüde sosyalist marşı okuyan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan tepki geldi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, TBMM Genel Kurulu’nda Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2013 bütçesinin görüşmeleri sırasında CHP adına söz alan Musa Çam’ın 1970’li yıllarda sıkça seslendirdiklerini belirterek söylediği “Jandarma biz sosyalistiz, dostuz yalnız biz sana, kurtuluşun bizimledir, elini uzatsana. Jandarma sen ah bilsen, sana ne iş verdiler. Belki bir gün bakan sana köylünü kurşunla der” şeklindeki mısralarını yersiz bulduğunu söyledi. “Bunlar mı Atatürkçü? CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün mü izinden gitmeye çalışıyor, yoksa Lenin’in mi? Takdiri yüce milletimize bırakıyoruz” diyen Dağ, “Ülkemizin en güzide güvenlik teşkilatlarından jandarma için büyük önem taşıyan görüşmeler sırasında, CHP zihniyeti ancak bunları söyleyebilirdi. Şaşırmadık, kendilerine yakışanı bir kez daha sergilediler. Ne ilginçtir ki kendi partisinden İzmir Milletvekili Güldal Mumcu bile bu gereksiz ve anlamsız çıkışa tepki vermek zorunda kaldı. Artık aralarında bile mutabakat sağlayamıyorlar. Şu soruya yanıt bekliyoruz; CHP, sosyalist marşlı bu söylemiyle jandarmamıza iltifat mı etmeye çalıştı, yoksa geçmişte kaldığını düşündüğümüz özlemleri mi dile getirdi?" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: