AK Partili Demir: Çanakkale Savaşı şanlı bir destanıdır

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Çanakkale Savaşı'nın, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran şanlı...

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Çanakkale Savaşı'nın, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran şanlı bir destan olduğunu söyledi. Türk bağımsızlık savaşının temellerinin; Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atıldığını ifade eden Demir, "Bu zaferler Kurtuluş Savaşı’nın özünü oluşturmuştur." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamasında, kıt imkanlara rağmen aylarca savaşılarak kazanılan Çanakkale Savaşı'nın büyük anlam taşıdığını söyledi.
Milletvekili Demir, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Şanlı Türk tarihinde önemli savaşlar arasında olan Çanakkale Savaşı, her anlatıldığında gözleri yaşartır, yürekleri dağlar ama Türk insanını her zaman gururlandırır. Milli mücadele ruhunu herkesin çok iyi anlaması ve benimsemesi gerekmektedir. Bir dakika sonra ölüme gideceğini bile bile mevzi değiştiren, düşmanla göğüs göğüse savaşan kahramanların yazdığı destanı bütün dünya konuşmaktadır. Türk askerinin vatanı, milleti için şehitlik mertebesine nasıl koştuğunu herkes görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti, bu kahramanlar sayesinde kurulmuş, halen sarsılmaz gücüyle sağlam temellerle ilerlemektedir. Çanakkale Savaşı, kınalı gencecik vatan sevdalıların kazandığı bir zaferdir. Bir çok annenin, kardeşin, babanın bağrının yandığı bu savaşlar, günümüzde Türk milletini müreffeh bir seviyeye ulaştırmıştır. Kurtuluş Savaşı içinde 1915 tarihi, toprak bütünlüğü, bağımsızlık yolunun zeminlerini oluşturmuştur." şeklinde konuştu.

"Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak, her Türk vatandaşının temel sorumluluğudur." diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Çanakkale Zaferi, birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğu hatırlardan ve yüreklerden hiç bir zaman çıkarılmaması gerekmektedir. Bu vatan için gözünü kırpmadan canlarını, kanlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: