Ak Parti'li Demirkıran'dan Osb Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) en...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) en kısa zamanda dolacağını söyledi.

OSB Müdürü Bahattin Çelik, Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vekili Nedim Kuzu ile birlikte OSB'de incelemelerde bulunan Demirkıran, hükümetin aralarında Siirt'in de bulunduğu 6. bölgeye tanıdığı teşviklerin semeresini vermeye başladığını belirtti. Demirkıran, "'Bölgedeki birçok ilde organize sanayi bölgeleri doldu. Yeni organize sanayi bölgeleri arayışına girildi. İlimizdeki organize sanayi bölgesinin de en kısa zamanda dolacağına inanıyorum. Organize Sanayi Bölgesi ile bağlantıyı sağlayan yeni çevre yolunun tamamlanması ile birlikte bölgemiz daha hızlı bir şekilde dolmaya başlayacaktır. Biz her zaman belirttiğimiz gibi yatırımcımızın yanındayız. Onun karşılaştığı sorunlar bizim sorunumuzdur. Bu günde yatırımcılarımızın sorunlarını öğrendik, önerilerini ele aldık. Bu sorunların çözümü için gayret harcayacağız. Önerilerini de ilgili kurumlara ileteceğiz. Bu vesile ile yatırımcıları Siirt'te yatırım yapmaya, bu cazip desteklerden ucuz iş gücünden ve sınıra olan yakınlığın verdiği cazibeden yararlanmaya davet ediyorum. Siirt'in Irak ve İran'a olan yakınlığından yararlanmamız gerekir. Burada üretim yapan sıvı temizlik maddeleri tesisinin üretiminin önemli bir bölümünü Kuzey Irak'a ihraç etmesi bir örnek teşkil etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu da iki dönemdir Siirt milletvekilliği görevini yerine getiren Demirkıran'ın her zaman yatırımcının sanayicinin yanında yer aldığını, sorunlarının çözümü için gayret harcadığını kaydetti. Kuzu, 81 parselin bulunduğunu OSB'de tahsis bekleyen 75 parselin en kısa zamanda yatırımcılara tahsis edileceğini ve burada sanayi tesislerinin yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: