AK Partili Elitaş: Anamuhalefet bizimle görüşmek yerine medyayla istişare ediyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifi konusunda muhalefetin...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifi konusunda muhalefetin herhangi bir fikri varsa bunu iktidarla görüşüp değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Elitaş muhalefeti, bu konudaki fikirlerini kendileriyle paylaşmak yerine medyayla istişare yapmakla da suçladı.

Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, 4+4+4 konusundaki sorularla ilgili "İktidar, komisyondaki tavrını belli etmiştir. Biz, altında imzası bulunan milletvekilleri olarak yaptığımız ilk düzenlemenin doğru olduğuna inanıyoruz, ama parlamentoda komisyon üyelerinin her teklifi ve tasarıyı değiştirme yetkileri vardır. Eğer muhalefetin herhangi bir şekilde fikri varsa bunu iktidarla görüşüp ona göre değerlendirmesi gerekir. Anamuhalefet partisinin bu konuda bir görüşü varsa bizimle görüşüp, ısrarcı olması gerekiyor. Bunlar medyayla istişare ediyorlar. Kiminle uzlaşması gerektiğini bilmeleri gerekir." dedi.

Reklam
Reklam

Yargı reformuyla 15 bin kişinin tahliye edilebileceği ile ilgili iddialar konusunda da Elitaş, "Konu alt komisyonda değerlendiriliyor, ama bakanlık herhalde ölçülerini, etkilerini hesaplamıştır. Tüm mesele, toplum vicdanını yaralayan yargı süreci içerisindeki tahliyeler önemli. Nasıl ki Nedim Şener, Ahmet Şık ile ilgili konu kamuoyunda çok gündeme getirilip, 'niye böyle tutuklanıyor diye ifade ediliyorsa' o insanları da o şekilde değerlendirmek lazım." şeklinde konuştu.

"Bir taraftan tutuklu yargılanmayı savunanlar var, bir taraftan da tutuksuz yargılanmayı savunanlar var" ifadesini kullanan Elitaş, bazı hukukçuların çifte standardı bırakıp, hukuk neyi emrediyorsa onu söylemeleri gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz