AK Partili Elitaş: CHP milletvekilleri yemin etmeden oy kullanamayacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 4 Temmuz Pazartesi yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde CHP’li milletvekillerinin...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 4 Temmuz Pazartesi yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde CHP’li milletvekillerinin yemin etmeden oy kullanamayacağını söyledi. Elitaş, "Hem milletvekili faaliyetlerini sürdüreceksin hem Anayasanın 81’nci maddesini ihlal edeceksin. Sayın Kılıçdaroğlu’na tekrar tavsiye ediyorum; yanında hukukçu olan arkadaşları değiştirsin yanındaki maliyecilere güvensin." dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, TBMM’de konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP’lilerin yemin etmese de TBMM faaliyetlerine katılabilecekleri, oy kullanabileceklerine ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine Elitaş, siyasetin kuralları olan bir müessese olduğunu söyledi. Elitaş, şöyle konuştu: "Çocuk oyuncağı değil. İçtüzük ve Anayasa her şeyi açıkça ifade ediyor. İçtüzük ve Anayasa’da komisyonların nasıl kurulacağı, milletvekillerinin yemin etmeden göreve başlayamayacakları bellidir. Sayın Kılıçdaroğlu hesap uzmanı. Hesap uzmanlığının hesap yapmak değil, kanunları bilmek anlamında olduğunu düşünüyorum. 7 Temmuz’a kadar biz herhalde bu çileyi çekmeye devam edeceğiz."
Elitaş, CHP’nin TBMM’deki ilk boykotu olmadığını daha önce de Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu değiştirilirken, komisyonu boykot ettiğini hatırlattı. CHP’nin yanlış bir yola girdiğini ancak bundan dönemediğini kaydeden Elitaş, "CHP yanlış bir yolda, yolunu derhal değiştirmeli. Üzülerek ifade ediyorum ki yemin krizi diye ifade edilen şey, sadece CHP’nin kendi içindeki krizi TBMM’ye yansıtması gibi gözüküyor. Cumhuriyet tarihinde demokrasi tarihinde ilk defa parlamento seçilmişler tarafından boykot ediliyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz