Ak Parti'li Erbaş; “75. Yıl Sanayi Sitesi Sorununda Olumlu Gelişmeler Yaşanıyor”

AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesi'nde devam eden sorunlarla...

AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesi'nde devam eden sorunlarla ilgili olarak olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesi ile ilgili yaşanan son gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı. Erbaş, toplanacak ot bedeli miktarında indirime gidildiğini belirterek, “Bilindiği gibi, geçmişi uzun yıllara dayanan, pek çok kesimde mağduriyetler yaratan ve adeta bir kangrene dönüşen 75. Yıl Sanayi Sitesi Sorunu’nda AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, 2010 yılındaki tahliye kararlarının esnafımıza tebliğinden itibaren aktif olarak sorumluluk üstlendik. Sanayi Sitesi’nin kuruluş aşamasından beri arka arkaya eklenen yanlışlarla mağdur edilen esnaflarımızla birlikte iki yılı aşkın bir süredir yürüttüğümüz bu süreç, Haziran 2013 tarihinde sona erecek olan 20 yıllık ot bedellerinin toplanması aşamasında kilitlenme noktasına geldi. Ancak esnafımıza yıllardır yaşatılan tüm olumsuzluklara rağmen aktif olarak süreci koordine etmeye başlayan ve Sanayi Sitesi Sorunu’nu çözmeye yönelik gerekli bütün adımları atmaya kararlı olarak sürece dahil olan AK Parti Teşkilatı, bu konuda bir adım daha atmış ve yüksek ot bedeli azaltılarak yeniden tespit edilmiştir. Daha önce meradan çıkartılması planlanan mevcut 893 dönümlük kısımdan yol ve Vinsan bölümü kopartılarak, meradan çıkacak alan 393 dönüme indirilmiş ve toplanması gereken 1 milyon 783 bin 800 TL’lik ot bedeli miktarı ise buna göre yeniden hesaplanarak 885 bin TL’ye azaltılmıştır. Konunun bundan sonraki aşamaları da tarafımızdan yakinen takip edilecek ve Didim’in yıllardır kanayan yaralarından biri olan 75. Yıl Sanayi Sitesi Sorunu ile ilgili bütün gelişmeler gerek kamuoyuna, gerekse esnafımıza bizzat bizim tarafımızdan sunulacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz