Ak Parti'li Erdem İddialarını Ders Gibi Anlattı

AK Parti Aydın Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem,...

AK Parti Aydın Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesiyle adrese teslim ihale yaptığını iddia etti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, toplantıya getirdiği tahtada yaptığı matematik işlemleriyle delillendirdiği iddialarında belediyenin Aydın’ı zarara uğrattığını savundu. Konuşmasında Aydın Belediyesi’nin ilk dosyasını açtığını ifade eden Erdem,Kent Meydanı projesinde 584 araçlık iki katlı yeraltı otoparkı ve üzerine kafeterya yapım işi ihalesi yapıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

6 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete’de Kent Meydanı’nın birinci ihalesi ile ilgili ilanın yayınlandığını, 30 yıl süre üzerinden, aylık 8 bin 118 TL kira bedelinin arttırılması suretiyle bu sürenin sonunda Aydın Belediyesi’ne devredilmesi şeklinde ihaleye çıkıldığını ifade eden Erdem, “İlk ihaleye katılan firma olmamış ve ikinci ihaleye katılan firma ihale dosyası almasına rağmen teşekkür mektubu vermiştir. 18 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazete’de iş ile alakalı ihale ilanı ikinci kez yayınlanmış ve bu ilanda kira bedeli 4 bin 128 TL’ye düşürülmüştür.İkinci ihaleye teşekkür mektubu gönderen firmadan başka firma katılmamış ve bu firma ihaleyi kazanmıştır” dedi.

“DENİZLİ’DE OTOPARK İNŞAATI YAPAN FİRMAYA İZİN VERİLMEDİ”

Kamu ihalelerinde en temel amacın ihalelere en çok sayıda isteklinin katılımını sağlamak ve kaliteli işin en uygun fiyatla yapılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Erdem, “İhale ilanının 5. maddesi 'İhaleye katılacaklarda aranan şartlar ve belgeler' başlığı alındaki 12. fıkrada 'Tüzel kişilerin Ticaret Odasından ihale tarihinden önce alınmış faaliyet konularının arasında' otopark yatırımı yapmak ve işletmek ibaresinin bulunması” istenmiştir. Yine 5. maddenin 13. fıkrasında 'Herhangi bir devlet dairesi veya belediyeden en az kapasitesi 350 araç olan, ihaleyle alınmış bir kapalı otopark işlettiğine dair belge' bulunması şartları getirilmiştir. Bu şartlarla çıkılan ihaleye Aydın’dan hiçbir firma giremediği gibi Türkiye çapında da ihaleye girebilen olmamıştır. Örneğin Denizli’de bin araçlık 'Hasan Gönüllü' katlı otoparkını inşa eden Yeşilova İnşaat adlı firma ihaleye girmek istemiş, ancak dilekçe ile yapılan itiraza rağmen firmanın ihaleye girmesine izin verilmemiştir. Yapılan ihale adrese teslim ihaledir”diye konuştu.

Reklam
Reklam

EN AZ 8 MİLYON TL ZARARA UĞRATILDI

4 bin 128 TL’lik ihale bedelinin Aydın’ın merkezinde bulunan 584 araçlık otopark ve 600 m²,iki katlı kafeterya için .ok düşük olduğunu savunan Erdem şöyle devam etti: “Aydın Belediyesi ekspertiz raporuna göre, 584 araçlık otopark için aylık yaklaşık gelir tahmini bin 128 TL, 600 metrekare, iki katlı kafeterya için bu kira bedeli aylık 3 bin TL olarak belirlenmiştir. Bu muhammen bedeller Aydın için gerçek anlamda komik rakamlardır. 584 araçlık otopark ve 600 metrekare, iki katlı kafeterya için kiralama ihalesi yapılsaydı tesis aylık minimum 50 bin TL ye kiracı bulabilirdi. Ayda 50 bin TL kira bedeliyle 30 yılda 18 milyon TL kazanılabilirdi. Ancak, en iyimser hesapla kırım yapılmadan inşaat maliyeti 8 milyon 820 bin TL ve 30 yıllık kira bedeli olan 1 milyon 486 bin TL’lik miktarı topladığımızda 10 milyon TL yapar. Aydın Belediyesi, en az 8 milyon TL zarara uğratılmıştır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: