Ak Partili Erdem; “mehet Akif Ersoy, Tarihimizin En Önemli Şahsiyetlerindendir”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İstiklal Marşının TBMM tarafından kabul...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İstiklal Marşının TBMM tarafından kabul edilişinin 92.yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı mesajda, Mehmet Akif Ersoy’un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." temennisini en kalbi duygularla paylaştıklarını dile getirdi.

Mehmet Erdem Mesajının devamında, “Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı’ndaki zor günlerini ve sonrasında gelen zaferi son derece veciz, bir o kadar da etkileyici üslupla kaleme alan Merhum Mehmet Akif Ersoy tarihimizin en önemli şahsiyetlerindendir. Büyük şairin büyük eseri İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 92 yılını idrak ettiğimiz bugün bizlere düşen onun bu eserinde verdiği heyecanı ve ruhu birlik, beraberlik duygularıyla hissetmek ve özümsemektir. Mehmet Akif Ersoy’un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" temennisini en kalbi duygularla paylaştığımızı belirtiyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşını kabul eden TBMM’nin kıymetli üyelerine, M. Akif Ersoy’a ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarına şükranlarımızı sunuyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: