Ak Parti’li Erdem Terörle Mücadeleyi Değerlendirdi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, sürdürülen etkin mücadele sayesinde terör örgütü 2011 yılını kayıp...

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, sürdürülen etkin mücadele sayesinde terör örgütü 2011 yılını kayıp yılı olarak gördüğünü belirtti.

AK Parti hükümetinin sarsılmaz bir kararlılıkla terörle mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Mehmet Erdem, “AK Parti Hükümeti'ni devirmek isteyen iç güçler ve Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, bölgesinde ve dünyada etkin olmasını istemeyen dış güçlerin birleşerek terörü azdırmasına, desteklemesine ve el altından ilişki içerisinde olmalarına rağmen AK Parti terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Birimi'nin yaptığı açıklamalara göre terör örgütü 2011 yılını kayıp yılı olarak gördü. Terör örgütü 2012 yılına da final yılı söylemi ile girdi. Bahar hamlesi ve çeşitli bahanelerle sokaklar hareketlendirilecek adeta isyan havası oluşturulacaktı.Terör örgütü alan hakimiyeti kurmak isteği ile belirli bölgelerin ele geçirilmesi planlamasını yapmış; sabotaj, bombalama tarzı sansasyonel eylemlerin tırmandırılmasına gayret etti” dedi.

Reklam
Reklam

2012 yılı içerisinde güvenlik birimlerince yapılan operasyonlar neticesinde yaklaşık 350 kilogram plastik olmak üzere 4.5 ton patlayıcı ve patlayıcı madde kullanımında yararlanılan malzeme ele geçirildiğini açıklayan Erdem, “İstihbarat birimlerinin çalışmaları sonucu şehir merkezlerinde gerçekleştirilmesi planlanan onlarca bombalı saldırıya engel olunmuştur. Kırsal alanda yapılan nokta operasyonlarla 438 terörist etkisiz hale getirilmiş; 193 terörist de teslim olmuştur. Önceki yıllara göre terör örgütüne katılım çok gerilemiştir ve bunun sonucu örgüt ailelere kırsal alana çocuklarını göndermek üzere baskıları artırmıştır. Terör örgütü bölge halkına acımasızca şiddet eylemlerini sürdürmektedir. Bunun sonucu 42 sivil insan da hayatını kaybetmiştir. Okullara, öğretmenlere ve yatırımların şantiyelerine saldırılar artarak devam etmiştir. Terör örgütünün işbirlikçisi bazı sol örgütleri de İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde eylemlerini artırmışlar; fakat emniyet kuvvetlerimizin başarılı çalışmaları ile eylemler önlenmiştir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

2012 yılı içerisinde 31 polis ve 132 askerin şehit olduğunu anımsatan Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Aziz Milletimize ve kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Milletimiz şunu çok iyi biliyor ki tarihinde belki ilk defa Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir. Allah terörle mücadelede tüm emniyet mensuplarımızın yardımcısı olsun”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: