AK Parti'li Ergün'den Bahçeli'ye yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, "Ne yazık ki sözlerimiz Sayın Bahçeli tarafından çarpıtılarak bugün gündeme getirilmiştir. Bu çarpıtma son derece üzücü bir tabloyu ortaya koymuştur. Açıklamayla ve ortaya konulan tutumla bir anlamda terör örgütünün oyununa gelinmiştir" dedi.

Ergün, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında, kendisine ve partisine yönelik sözlerine cevap verdi.Geçen hafta sınır ötesi harekatın süresinin bir yıl daha uzatılmasıyla ilgili Başbakanlık Tezkeresinin TBMM'de ele alındığını anımsatan Ergün, bu toplantıda herkesin görüşlerini ve değerlendirmelerini ortaya koyduğunu belirtti.

"TÜM PARTİLER İÇİN AVANTAJDIR"

Ergün, şunları kaydetti:"Konuşmamda 'toplum etnik ve bölücü siyasete prim vermiyor. Prim vermiş olsaydı örgütün ve yandaşlarının güneydoğudaki siyasi beklentileri ve büyük şehirlerdeki siyasi beklentileri karşılanırdı, oy alabilirlerdi, daha çok milletvekili çıkarma politikası güdebilirlerdi. Demek ki toplum, kalkınmaya, demokrasiye, insan hakları ve özgürlükler siyasisine oy vermektedir. Bu, bütün partilerimiz için değerlendirilmesi gereken bir büyük avantajdır' demiştim. Partilerimin Doğu ve Güneydoğuda siyaset yapmaları, partilerini açık tutmaları, Türkiye'nin normal siyasetine dönüşünde katkı sağlamalarını istemiştim.Ne yazık ki bu sözlerimiz Sayın Bahçeli tarafından çarpıtılarak bugün gündeme getirilmiştir."

Reklam
Reklam

"ÇÖZÜM AKIL VE MANTIKLA HAREKET ETMEKTE"

Ergün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamayla ve ortaya koyduğu tutumla "bir anlamda terör örgütünün oyununa gelindiğini" söyledi. Terör örgütünün, aklı bir kenara bırakıp duygularla hareket eden, duygularla düşünen bir siyaseti talep ettiğini anlatan Ergün, "Halbuki çözüm, duygularla hareket etmek değil, akılla, mantıkla hareket etmektir. Gün, böyle bir gündür... MHP liderliğinin agresif, akıldan uzak, duygulara mahkum siyaseti terör örgütünün adeta arayıp da bulamayacağı bir siyasettir. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekmektedir" dedi.

AA