Ak Parti'li Eroğlu: "sp'nin Terör Söylemleri Afaki"

AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, SP Lideri Kamalak’ın terörle ilgili söylemlerini afaki bulduğunu...

AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, SP Lideri Kamalak’ın terörle ilgili söylemlerini afaki bulduğunu ifade ederek, "Terörle ilgili düşünce ve önerileriniz olabilir ama 'bunu çözecek parti biziz' söylemleri artık geçti, bunlar geride kaldı" dedi.

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, AK Parti’nin kuruluşunun 11. yıl dönümü dolayısı 5 bin kişiye Tokat Cumhuriyet Meydanında iftar yemeği vereceklerini söyledi. AK Parti’nin kuruluşunun Kadir Gecesine rastlamasının güzellikleri bir araya getirdiğini ifade eden Eroğlu, programa herkesin davetli olduğunu kaydetti. Basın mensuplarının SP Lideri Kamalak’ın Tokat’ta düzenlenen iftar yemeğindeki konuşmasında “Terörü sadece biz durdurabiliriz” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili sorularına AK Parti'li Eroğlu cevap verdi. SP Lideri Kamalak’ın söylemlerini afaki bulunduğunu belirten Eroğlu, “Saadet Partisi’nin şuan ki durumuna bakmak lazım. En son almış olduğu oylar yüzde 1 bile değildi. Yani fikirler olabilir ama halkın teveccüh göstermediği SP’nin bu söyleminin çok afaki olduğunu düşünüyorum. 'Terörü çözecek tek biziz' bu çok afaki bir cümle. Terörle ilgili düşünce ve önerileriniz olabilir ama 'bunu çözecek parti biziz' söylemleri artık geçti, bunlar geride kaldı. Artık bu tip söylemler tutmuyor. SP’nin bu anlamda bence söylemlerini ve kendisini biraz daha yenilemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Terör 30 yıldır Türkiye’nin başının belası. AK Parti'nin halka bütünleşmesi bölgeye inadına yapmış olduğu hizmetler terör örgütünü rahatsız ediyor. Bu nedenle devamlı eylemlerle gündem de kalma çabası içerisindeler. Yöre halkını rahatsız etmek suretiyle bölgede karışıklık oluşturmak istiyorlar. Ama biz AK Parti olarak mücadelemize devam ediyoruz. Terör örgütü ve arkasındaki kesimler hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar. Terör üzerinden rant elde etmek isteyenler veya terör üzerinden siyasi çıkar elde etmek isteyenler asla ve asla terörden hiçbir şekilde faydalanamayacaklar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti'li Aslan’ın “Tokat konuşmalı” şeklindeki sözlerine katıldığını ifade eden Başkan Eroğlu, “Tokatla ilgili yapılabilecek her türlü proje ve eleştirinin de belli çizgiler dahilinde yapılması gerekir. Bu anlamda kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri ve basına kısacası herkese görev düşüyor. Tokat’ta ifade edilmiş olduğu gibi konuşma anlamında tabii ki bizlerde yani çokta o kültüre sahip değiliz. Çok konuşan bir toplum değiliz. Küçük bir il olmamız mı? Biraz tutucu bir il olmaktan kaynaklanıyor bilemiyoruz. Ama sanki eleştiri ile iftirayı bir birine bazen karıştırıyoruz. Yani eleştiri yapıyoruz derken insanların bir takım kişilik haklarına da halel getirecek söylemlerde bulunuyoruz. Söyleneceği yerde de bakıyorsunuz kimse bir şey söylemiyor. Herkes birilerinden bir şey bekliyor ama bu konuda herkesin demokratik çerçevede fikrini ifade edebilmesi lazım. Kime ne söyleniyorsa gerekli eleştiriye, öneriye açık olması gerekiyor. Bu Tokat’ımızın problemi. Çalıştayların devamını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: