Ak Parti’li Eroğlu’ndan Mhp’ye Eleştiri

AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, toplumsal mutabakat konusunda MHP Lideri Bahçeli’nin söylemlerinin bu...

AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, toplumsal mutabakat konusunda MHP Lideri Bahçeli’nin söylemlerinin bu süreci baltaladığını ileri sürerek, “Benim tavsiyem MHP’nin bu duruşunu bırakması, değiştirmesi” dedi.

Başkan Eroğlu, partisinin il binasında ilçe başkanları ve ilçe birim başkanlarının katılımı ile yapılan toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu. Tokat’ta merkez ilçe dahil 12 ilçede AK Parti’li olmayan belediyeleri ve halkı AK Parti’yle tanıştırmak için çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Eroğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Başkan Eroğlu, diyalogdan çıkan sonuçların önemli olduğunu söyledi. Terörün çözümü noktasındaki görüşlerini dile getiren Başkan Eroğlu, “Bir defa ülke olarak şunu gördük. Bu güvenlik güçleri ile çözülecek bir konu değil. Savaşmakla, savunmaya yönelik bir takım eylemlerle bu sorun çözülmez. Bu sorun demokratik yollar, diyalogla, siyasi partilerinde içersinde olduğu hatta basının, STK’ların da içerisinde olduğu bir takım çalışmalarla ancak çözülmelidir. CHP Genel Başkanı’nın tutumu da son derece manidar ve önemli. 10 maddelik bir öneriden bahsedildi. Toplumsal mutabakat konusunda MHP Liderinin söylemleri ne yazık ki bu süreci baltalayan, böylesine bir toplumsal mutabakatın oluşturulması adına sekte vuran hususlardan bir tanesi” diye konuştu.

Bu sürece MHP’nin siyasi üslubunun yakışmadığını ifade eden Başkan Eroğlu, “Gel sende çözüm önerisi ilet. Konuşulsun ama ‘ben bu sürece katkı sağlamam kapıları kapatırım söylemleri’ bunu sanki bir milliyetçilik meselesi gibi bu ülkenin seveni tek kendisiymiş gibi söylem içerisine girmesi de üzücü. Bu siyasi üslup yakışmıyor. Bu üslup sürece olumsuz katkı sağlar. Benim buradan tavsiyem MHP’nin bu duruşunu bırakması, değiştirmesi. Sürece katkı sağlama anlamında ne gerekiyorsa bunu yapması. Milliyetçilik söylemle, nutuk atmakla olmaz. Milliyetçilik bu ülkeye hizmet etmek, ülkenin sorunlarını çözmektir. Milliyetçilik gidip Orhun Abideleri’nin o çamurlu yollarından kurtarıp oraya asfalt hale getirmektir ki bunu da bugün AK Parti yapmıştır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: