AK Partili Ersoy: Sinop’ta 2013 Yılına Kadar Bitirilemeyen Bir Iş Kalmayacak

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop'ta 1,5 yıl içerisinde...

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop'ta 1,5 yıl içerisinde hali hazır başlanmış işlerden 2013 yılına kadar bitirilemeyen bir iş kalmayacağını söyledi

Mehmet Ersoy, düzenlediği basın toplantısında Sinop’un en büyük eksikliği olarak görülen hastanelerle ilgili olarak il genelinde bulunan 6 hastanenin tamamının yenilemesi kararının alındığını belirtti. Ersoy, "Durağan ve Ayancık Devlet Hastanelerinin inşaası için TOKİ’ye talimatı verildi. Merkezdeki eski devlet hastanemizin yıkım işlemleri başladı. Atatürk Devlet Hastanemiz Gerze Devlet Hastanemiz ve Boyabat Devlet Hastanemiz de nitelikli hastaneye dönüştürülecek. Bu hastanelerin yenilenmesinde şartlar neyi gerektiriyorsa o şekilde yenilemesi yapılacak. Kapasitesi itibariyle ve mevcut yeterlilik itibari ile işi en fazla uzayacak olanı Atatürk devlet hastanesi. Bunun dışındaki hastanelerin tamamının yenilenmesi 2013’ün sonuna 2014 başına doğru bitmiş olacak. Atatürk devlet hastanesi 2014 sonuna doğru bitecek gibi görünüyor." dedi.

Reklam
Reklam

Sinop merkezle birlikte Türkeli ve Boyabat ilçelerine öğrenci yurtları yapılacağının da altını çizen Ersoy, Sinop'a kapalı spor salonu, kültür merkezi ve yüzme havuzu yapılmasına ilişkin yapılacak çalışmalar da 2013 yılında devletin yatırım programına alındığını söyledi. Üniversite öğrencileri nedeniyle ev kiralarının arttığına vurğu yapan Ersoy, "Şimdi Sinop merkezde yeni açılacak olan 2 fakültemizle birlikte bu talep daha da yoğunlaşacak. Önümüzdeki yılın yatırım programına yetiştirebilirsek Sinop merkezde 400 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu daha açacağız. Sinop merkezin dışında Türkeli’ ye ortaöğretim örgencileri için Boyabat’ta da üniversite öğrencileri için yurt yapılacak. 2012 yılı yatırım programında Türkeli ve Erfelek Emniyet Müdürlüğü binaları, 2013 yılı yatırım programına ise Durağan ve Türkeli Hükümet Konağı alındı.Bu yapılacak hizmetler için yurtlar hariç, Sinop Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan bütün ihalelerin ihale talimatları ve başlangıç ödenekleri Sinop İl Özel İdaresine gönderildi.Havaalanı pist uzatma çalışması ve havaalanı binasının yenilenmesi için çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sinop için en önemli süreç olan doğalgazın BOTAŞ'la yapılan ihalesinin tamamlanmış olması ve 2013 yıl sonlarına doğru Sinopluların doğal gaz kullanımına başlayağcağını aktaran Ersoy, 26 milyon liralık içme suyu şebekesinin de kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Milletvekili Ersoy, "Sinop'ta olması gereken ne varsa neyi umuyorsak hemen hemen hepsini ilimizde önümüzdeki yıl sonuna kadar kazandırmış ve gerçekleştirmiş olacağız. Sonuç itibarıyla muhalefetteki bütün belediyeler ile ilgili iktidar olarak elimizden ne geldiyse iktidar muhalefet ayırımı yapmadan onlarada hizmetlerimizi sunmaya çalışıyoruz. Görevimizin sadece halkımızın talepleri doğrultusunda hizmetin bilincinde ve farkında olduğunu biliyor ve ona göre çalışıyoruz. Sinop'ta yatırım adına yerelden takip edilmesi ve planlanması gereken her türlü çalışmaları yakından takip ediyoruz. Gücümüzün yettiği, yapabildiğimiz her projeye iktidarımızın ülkeye kazandırdığı her nimetten fazlasıyla ilimizinde istifade etmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Şen Pastanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, il gençlik kolları başkanı Önder Dinçer ile il teşkilatı üyeleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: