Ak Partili Eski Vekilin Oğlu Bdp’ye Katıldı

HAKKARİ (İHA) – AK Parti Hakkari eski Milletvekili ve Pinyanişi Aşireti lideri Mustafa Zeydan’ın oğlu...

HAKKARİ (İHA) – AK Parti Hakkari eski Milletvekili ve Pinyanişi Aşireti lideri Mustafa Zeydan’ın oğlu Abdullah Zeydan, beraberindeki 100 kişilik aşiret mensubuyla beraber Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) katıldı.

BDP Yüksekova İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen katılım törenine BDP il ve ilçe yöneticileri, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Abdullah Zeydan, akan kardeş kanının biran önce durması için, ülkenin ve bölgenin daha yaşanılabilir, insanların ise daha mutlu olabilmesi için mücadele eden Barış ve Demokrasi Partisi’ne katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Zeydan, “Bu kararı alırken birilerini üzmek için almadım. Ben sadece vicdanımın sesini dinledim. Vicdanımın beni getirdiği yolun doğru bir yol olduğuna inanıyorum. Şartsız ve koşulsuz bu partinin içerisinde yer almak benim için büyük bir onur ve şereftir. Ülke ve bölge çok önemli bir süreçten geçiyor. Bugün yüzlerce insan kendi bedenlerini bu toplumun hakları için ölüme yatırmıştır. Bunlara insanların kayıtsız kalması mümkün değildir. Herkesin bir kez daha vicdan muhasebesi yapması gerekir. Bugün Başbakan’ın yanlış politikasına destek veren bütün herkesi tekrar düşünmeye davet ediyorum. Burada bulunmak benim için büyük bir onur ve şereftir. Parti yöneticilerine çok teşekkür ederim. Umarım size karşı mahcup olmam. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Reklam
Reklam

BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt ise partisine katılan Zeydan ve beraberindekilere hoş geldiniz diyerek, “Hakkari’de artık AK Parti tabelası yoktur. Amacımız Hakkari ve ilçelerinde tüm insanlarımız arasında birliği sağlamaktır. Bugün siz de şahit oldunuz, Zeydan ailesi de bugün aramızdadır. Kürt halkının hakları için ancak birlikte hareket edersek güçlü bir mesaj verebiliriz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Abdullah Zeydan, BDP’ye üyelik başvuru formunu imzalayarak “Bu imza hayatımda attığım en şerefli imzaydı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz