AK Partili Gedikli: Kılıçdaroğlu bir kasetin ürünü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, partisine yönelik CHP'lilerin '28 Şubat...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, partisine yönelik CHP'lilerin '28 Şubat ürünü' iddialarını sert dille eleştirerek, “Kılıçdaroğlu bir kasetin ürünü.” dedi.

tv8’de Erkan Tan’ın konuğu olan Gedikli, CHP’lilerin ‘AK Parti 28 Şubat’ın bir ürünüdür’ yönündeki iddialarını sert sözlerle cevapladı. “Kılıçdaroğlu bir kasetin ürünüdür” diyen Gedikli, şunları dile getirdi: “AK Parti iktidara 28 Şubat’a rağmen geldi. 28 Şubat’ın ürünü olması mümkün değil. Çünkü 28 Şubat’tan sonra sadece siyasi mevtalar vardı. 28 Şubat’ın sonucu bazı siyasi mevtaların olması. Biz öyle bir şeyin sonucunda geldiysek, neden AK Parti’yi kapatmaya kalktılar? Bir şey daha söyleyeyim. Sayın Kılıçdaroğlu sen neyin ürünüsün? Bir kasetin ürünüsün. Saray içi bir darbenin mahsulüsün. Sen önce kendin bir aynaya bak.”

Reklam
Reklam

CHP’nin ontolojik sorunları olduğunu öne süren Gedikli, "CHP’nin bu manada önemli sorunları var. Ontolojik, epistemolojik, etik sorunları var. Gidip Dersim’de bile kimliklerini arayamıyorlar. Arşivleri de açtık. Hala bir çalışma yapan var mı yok mu bilmiyorum.” diye konuştu.

CHP TÜZÜĞÜ YENİLERKEN AK PARTİ’Yİ MODEL ALDI

CHP'nin tüzüğünü yenilerken AK Parti'yi örnek aldığını öne süren Gedikli, “Yeni CHP diyorlar da yeni ne var? Eskiden farklı ne ortaya kondu? Yavaş yavaş bir şeyler yapıyorlar, haklarını da yemeyelim. Tüzüğü yenilediler, gerçi onu yaparken de bizi model olarak aldılar. Bir de parti hesapları ile ilgili açıklamalar yapsalar iyi olur. CHP’nin hesaplarını hala öğrenemedik.” açıklamasında bulundu.

TÜSİAD TÜRKİYE’YE İÇERİDEN BAKMALI

TÜSİAD'ı da eğitimle ilgili eleştiren Gedikli, "TÜSİAD mesleki ve teknik eğitim konusunda bugüne kadar ne yaptı?” diye sordu. TÜSİAD’a görüş beyan ettiği için kızmadıklarını ifade eden Gedikli, "Siz mesleki ve teknik eğitim konusunda bugüne kadar ne yaptınız? 28 Şubat’ta bu kararlar alınırken hangi görüşleri ortaya koydunuz? Mesela 8 yıllık kesintisiz mecbur eğitimden yana neden tavır aldınız? Bunun mesleki ve teknik eğitimi ne şekilde etkileyeceğine dair hiçbir görüşünüz yok muydu? Bunlar olduktan sonra mesleki eleman yetersizliğinden neden şikâyet ettiniz o zaman? Biz onların bu tarz görüşleri açıklamasını bekleriz. Fakat onlar hala olaya ideolojik bir kalıp içerisinde bakıyorlar.” şeklinde konuştu. TÜSİAD’a Türkiye’ye içeriden bakmalarını tavsiye eden Gedikli, Başbakan’ın TÜSİAD’a sert tepki göstermesi ile ilgili de "TÜSİAD bu cevabı hak etti.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz