Ak Partili Gençler, 2'inci Abdülhamit'i Anmak Için Yürüdü

Mücahit BEKTAŞ/İZMİR, AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, Osmanlı padişahlarından 2'inci Abdülhamit'i 97'inci ölüm yıldönümünde anmak için Konak Meydanı'nda toplandı.

Mücahit BEKTAŞ/İZMİR, AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, Osmanlı padişahlarından 2'inci Abdülhamit'i 97'inci ölüm yıldönümünde anmak için Konak Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 50 kişi, Cumhuriyet Meydanı girişine kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Serdar Aka yaptı. Aka, şöyle dedi:
"Devlet adamlığının münevver bir timsali olan Sultan Abdülhamit Han, hayatı, idareciliği ve siyasetüstü kişiliği, yaşadıkları ile günümüze ışık tutmaktadır. kendisi vücuduna binlerce hançerler saplanmasını kabul etmiş, fakat dönemin koşullarına rağmen Filistin topraklarının verilmesini reddetmiştir. Sultan Abdülhamit Han'ı anlamak, öngörülü olmaktır. Vatan toprağının sadece savaşla kazanılıp, savaşla kaybedileceğini anlamaktır. Ümmet olmaktır. Günümüzde yaşadıklarımız, 100 yıl önce cihan padişahının yaşadıklarının ve uğradığı ihanetlerin aynı eller tarafından benzer kuklalar vasıtasıyla, yeniden sahneye konulması değildir de nedir."
Basın açıklaması ardından yönetim kurulu üyesi Saffet Şimşek ise, Kuran-ı Kerim okudu. Bu arada, gençlerin basın açıklamasını yaptıkları yerin hemen arkasında Sevgililer Günü için anı fotoğrafı çektirilmesi amacıyla konulmuş kalp figürünün yer alması ilginç bir görüntünün ortaya çıkmasına neden oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: