AK Partili Gülşen'den KOSGEB'ten faydalanın çağrısı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, en az 5 firmanın bir araya gelmesi durumunda...

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, en az 5 firmanın bir araya gelmesi durumunda 250 bin lirası hibe olmak üzere 750 bin liraya kadar KOSGEB'ten destek verildiğini söyledi.

TBMM çalışmaları biter bitmez her hafta olduğu gibi Kastamonu’ya gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, sanayi esnaflarını ziyaret etti. AK Parti Merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile küçük sanayi sitesinde esnaflarla bir araya gelen Gülşen, esnaflara işlerini büyütmelerini tavsiye etti. İşini büyütmek isteyen sanayi esnafları için KOSGEB desteklerine dikkat çeken Gülşen, Kastamonu sanayisinin birleşerek büyümeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Esnafların sorunlarını da dinleyen Mustafa Gökhan Gülşen, esnafların isteklerini not aldı.

Reklam
Reklam

Küçük sanayi sitesi esnaf ziyaretlerini değerlendiren Milletvekili Gülşen, "Başta sanayi çarşısı esnafımız olmak üzere, artık küçük esnaflıktan, orta ölçek sanayiye geçmek zorundayız. Bunu başaramadığımız müddetçe, Kastamonu’nun ekonomik potansiyeli il dışından gelen esnaflar tarafından değerlendirilirken, bizim esnafımız buna seyirci kalacaktır. Bu gün çoğunlukla marangoz esnafımızı gezdik. Büyük ölçekte işleri kısa zamanda bitirmekte küçük esnaflarımız yetersiz kalıyor. 100-150 dairenin tefrişatını bir ay içinde teslim edebilecek firmaların sayısı çok az. Bu sebeple büyük işlerin çoğunluğu il dışından yapılıyor. Bu hem ekonomi kaybı, hem iş gücü kaybını getiriyor. Bu durumda göç kaçınılmaz oluyor. Sanayimiz güçlenmedikçe, göçü önlememiz mümkün değil." dedi.

KOSGEB’TEN 750 BİN TL DESTEK VERİLİYOR

Gülşen, KOSGEB destekleri ile ilgili şunları dile getirdi: "Bu gün KOSGEB aracılığı ile işbirliği-güç birliği destek programı kapsamında en az 5 firmanın bir araya gelmesi durumunda 250 bin lirası hibe olmak üzere 750 bin liraya kadar destek verilmektedir. Sanayi esnafımız bu konuda bilgilendirilmiş. Bu fırsatın kaçırılmaması gerekir. Ziyaret edip, sohbet ettiğimiz tüm esnaf arkadaşlarımız, birleşerek büyümenin gerektiğine inandıklarını ifade ettiler ancak buna cesaret edemiyorlar. Başta konuyla ilgili sivil toplum örgütlerimiz, kanaat önderlerimiz olmak üzere, Kastamonu’nun önündeki bu engeli aşması için, esnafımızı cesaretlendirme konusunda hepimizin gayret göstermesi gerektiğine inanıyorum. Esnafımızın güçlü olması, ekonomimizi güçlendirecektir. Güçlü ekonomi, ilimize her alanda güç katacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: