Ak Parti'li İçten Silvan'da İncelemelerde Bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Silvan ilçesinde incelemelerde bulundu.AK Parti...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Silvan ilçesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer'i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, hükümetin de desteğiyle Silvan'da 150 yataklı yeni bir devlet hastanesi projesi ile Silvan çevre yolu projesi ve Silvan'a Gençlik ve Kültür Merkezi kazandırılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İçten ise, Silvan'ın elektrik sorunuyla birlikte, arazi kamulaştırma, köylerin altyapı ve su sorunlarının olduğunu söyledi. Kendilerinin sorunları yerinde çözmek için burada bulunduklarını kaydeden İçten, sorunları en kısa zamanda çözmeye çalışacaklarını kaydetti. Silvan'da ciddi bir turizm potansiyelinin olduğunu vurgulayan İçten, ilçedeki tarihi eserlerin korunması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

İçten daha sonra, Silvan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Kan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İçten, hükümet olarak her zaman esnafa destek çıktıkların bundan sonrada desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Daha sonra Silvan İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen İçten, öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Öğrenciler, başörtüsünün önündeki engellerin kaldırılması ve kamuda görev verilmesini isterken, İçten, öğrencilerin isteklerini masaya yatırıp en kısa zamanda bir çözüm bulacaklarını kaydetti. Öğrenciler, yeni açılacak olan okul binasının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmasının tek dileklerinin olduğunu sözlerine ekledi. İçten ile beraberindekiler, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) arazisi içinde yeni yapılacak İmam Hatip Lisesi okul binası inşaatında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra İMKB Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden İçten, okul müdürü öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarını dinledi.

Reklam
Reklam

Silvan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haksız ve yanlı tutum gösterdiğini illeri süren servis şoförlerini ziyaret eden İçten, şoförlerin sorunlarını dinledi. Cuma İçten, Diyarbakır'ın hiç bir ilçesinde taşıma ile ilgili bir sorun yaşanmadığını bildirerek, sorunun sadece Silvan'da olduğunu, kendilerinin de bu sorunla ilgilenerek sorunu çözmeye çalışacaklarını dile getirdi.

İçten, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisleri ziyaretinin ardında Silvan Un Fabrikası'nı gezdi. Milletvekili İçten, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz