Ak Parti'li İdris Bal Öğrencilerle Konferansta Buluştu

Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulunda düzenlenen...

Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulunda düzenlenen “Türkiye’nin Dış Siyaset ve Arap Baharı” konulu konferansa katılan Kütahya Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyesi İdris Bal, “Bir ülke dış siyasette güçlü olmak istiyorsa içerde birlik ve bütünlüğü sağlaması gerekiyor. Ülke olarak içeride bütünlüğünüzü sağlayamıyorsanız dış siyasette başkalarına bağlanmak zorunda kalıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Okulun Toplantı Salonu'nda 2 saati aşkın devam eden toplantıda öğrencilerle akademik personele Ortadoğu’daki gelişmeler, Arap baharı ve Türk Dış Politikası konularında bilgiler sunan Bal, öğrencilerden gelen birbirinden ilginç soruları da cevapsız bırakmadı.

Gelişen olayları bölgenin kendi iç dinamikleriyle meydana gelen, bölge halklarının daha fazla özgürlük ve kaliteli yaşam taleplerinin bir yansıması olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Bal, gelişmelerin aynı zamanda bir özgüven tazelemesi olduğunu, bu süreçte de Türkiye'nin örnek alındığını vurguladı.

Bölgede demokratik yapıların kurulamaması ve mevcut karmaşık yapıların devam etmesi durumunda gelecek nesillerin de bu iklimde yetişeceğini ve sorunları çözme iradesi gösteremeyeceklerini dile getiren Bal, ''Ortadoğu'daki rejimlerin kendilerine ve halklarına yapabilecekleri en büyük iyilik, yönetimleriyle halklarını barıştırmak olacaktır. Zira günümüzde gücünü halkından almayan yönetimlerin uzun vadede ayakta kalmaları mümkün değildir'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gücünü halktan almayan rejimlerin yıkıldıklarına değinen Bal, “Türkiye’de birlik ve bütünlüğü sağladığımız zaman dış siyasette karar veren güçlü bir ülke oluruz. Geçmişte yapılan hatalardan ders alarak geleceğimizi ona göre inşa etmeliyiz. Bundan on yıl önce ülke olarak hangi konumdayken şimdi hangi konumda olduğumuzu iyi değerlendirerek ona göre karar vermeliyiz. Bir ülkedeki rejim, gücünü halktan almıyorsa o rejimlerin sonu parlak değildir” dedi.

Program katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından son buldu.

Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürk’ün katılımlarından dolayı Kütahya Milletvekili İdris Bal’a Simav el dokuma kilim hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: