AK Parti'li Işık: Meclis’in ‘olmazsa olmazı’ yeni sivil anayasa olacak (Özel)

AK Parti’den seçilen 107 hukukçu kökenli milletvekilinden biri olan Muş Milletvekili Faruk Işık, Türkiye Büyük...

AK Parti’den seçilen 107 hukukçu kökenli milletvekilinden biri olan Muş Milletvekili Faruk Işık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin yeni dönemdeki olmazsa olmazlarının başında sivil ve demokratik bir anayasa yapmak olduğunu söyledi. Işık, sivil bir anayasa ile birlikte Türkiye’nin model ve modern dünyanın bir parçası olacağını belirtti.
TBMM’de kayıt yaptıran Faruk Işık, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’ın sorularını cevapladı.
Zorlu bir bölgenin milletvekili olarak parlamentoya geldiğini belirten Işık, “Bölgemiz şartları çok ağır bir seçim bölgesiydi. Hem kendine has konjonktürü hem de hem de coğrafi bakımından çok zorlu bir bölgede mücadele ettik. Yaklaşık 60 gün uyuyamadık diyebilirim. Bununla birlikte tüm seçmenlerime teşekkür ediyorum. Verdiğimiz mesajları çok iyi algıladılar. Desteklerini hiçbir zaman eksik etmediler. İnşallah bizler de onlara hizmet veren kervanın bir parçası olarak yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MODEL VE MODERN ÜLKE"
AK Parti’den TBMM’de temsil hakkı kazanan 107 hukukçu kökenli milletvekilinden biri olan Muş Milletvekili Faruk Işık, 24. dönemde yeni bir sivil anayasa hazırlamanın Meclis’in 'olmazsa olmazı' olarak nitelendirdi.
“Kesinlikle, sivil anayasa olmazsa olmazımız olmalıdır.” diyen Işık, şöyle konuştu: “Herkesin kendini görebileceği kendine ait olabilecek bir anayasa mutlaka hazırlanması lazım. Darbe ürünü olan bir anayasa ile model ve modern bir ülkeyi yönetme imkânız çok zayıftır. Modern dünyanın bir parçası olmayı arzuluyorsak halkın iradesinin tecelli edeciği ve herkesin kendisine ait olduğunu hissedebileceği bir anayasanın olmazsa olmazıdır.”
Öte yandan Faruk Işık, kızı Feyza Dicle ve Muhammed Fırat ile birlikte kayıt yaptırmaya geldi. Işık’ın rozetini takan kızı Feyza ile oğlu Fırat, babalarına başarı dileklerinde bulunarak dua etti. Faruk Işık’ın, kayıt işlemleri esnasında sakin olduğu ancak çocuklarının son derece heyecanlı oldukları görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz