Ak Partili Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Av.P.Mutlu Aydemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla...

AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Av.P.Mutlu Aydemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla DSİ’de düzenlediği akşam yemeğinde partili bayanları bir araya getirerek kadınlar gününü kutladı. DSİ’de düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında partili bayanlarla bir araya gelen AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir, “Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almıştır ve bundan sonra da almaya devam edecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Son yıllarda kadın sayısının her alanda artarak devam ettiğini belirten Aydemir, bu tablonun değişim ve dönüşümün somut örneği olduğunu dile getirdi.

AK Parti Hükümeti’nin Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nu kurduklarını da söyleyen AK Parti Balıkesir Kadın Kolları İl Başkan’ı Mutlu Aydemir, “12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile de kadınlarımıza pozitif ayırımcılık getirdik. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun TBMM’de kabul edildi. Bu Kanun ile şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması amacıyla, sosyal yardımlarla sosyal hizmetleri birlikte yürüterek, ülkemizde bir ilki gerçekleştirip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı kurduk. Toplumda paylaşma ve dayanışma duygusunun aile içerisinde temellendiğine dikkat çekerek, Türkiye’de aile içi şiddet sorununa sahip çıkılmaya başlanmıştır. Kadın hakları mücadelemiz kadın erkek eşitliğinin yanında, çağdaş uygarlıkla bütünleşme girişimlerini de güçlendiriyor. Biz bu dünyayı kadınların daha da güzel yapacağına inanıyoruz. Kadına yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Madem cennet anaların ayakları altında o zaman hayatında da hak ettiği yerde olmasını arzuluyoruz. Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması dileğiyle yaşamın her alanında emek harcayan, çalışan, eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren vefakar kadınlarımızın bu özel gününü tekrar en içten dileklerimle kutluyor, tüm kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

ÜMMİYE TEYZE BAŞBAKAN’DAN ÖDÜL ALACAK

AK Parti Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı Aydemir, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel olarak 8 Mart Cuma günü Siirt’te düzenlenecek olan “Ben başardım, sıra sende” projesinde Balıkesirli Ümmiye Gürbüz'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alacağını söyledi. Marmara bölgesini temsilen Siir’te düzenlenecek törene gidecek olan Ümmiye Gürbüz, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında yarışmış ve azmiyle izleyenlerin büyük takdirini kazanmıştı. Ak Parti Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanı Av.P.Mutlu Aydemir’in aday gösterdiği Ümmiye teyze Balıkesir içinde gurur tablosu oluşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz