AK Partili Kapusuz: 4+4+4’e karşı çıkmak darbecilere destektir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 4+4+4 eğitim modeline karşı çıkan CHP’yi darbecilere sahip...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, 4+4+4 eğitim modeline karşı çıkan CHP’yi darbecilere sahip çıkmakla suçladı. Kapusuz, "CHP, 28 Şubat’ın dayattığı yasal düzenlemeyi aynı mantıkla savunuyor. İdeolojik bir sahiplenme bu” dedi.

Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A’daki Görüş Farkı programına katılan Kapusuz, 4+4+4 eğitim modeline karşı çıkan CHP’yi darbecilere sahip çıkmakla suçladı. CHP’nin sokak çağrısını 12 Eylül öncesine dönüş özlemi olarak yorumlayan Kapusuz, şöyle devam etti: "CHP, anarşi dönemlerinin tekrar gelmesinden medet umuyor. CHP’de o günleri hatırlatan, o günlerin sıkıntılarını sokağa getirmek isteyen bir illegalite, bir gayri meşruluk hissediyorum. Milletvekillerinin slogan atarak bahçede dolaştığına, komisyon önünde sloganlarla meclis başkanının aleyhinde çağırmaların, bağırmaların olduğuna hiç şahit olmadım. 1980 öncesini özlemiş arkadaşlar ama ne toplumumuz ne de biz 80 öncesinde yaşanan o kötü olayların yaşanmasına izin vermeyiz."

Reklam
Reklam

AK Parti’li Kapusuz, kendilerini 'faşizan tutum' sergilemekle suçlayan MHP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemin ezikliğini yaşadığını iddia ederek, "28 Şubat’ta kesintisiz eğitim uygulamaya konuldu. MHP, o zaman 'erkek-ürkek' sloganıyla 'biz geleceğiz, gereğini yapacağız' dedi, hiçbir adım atamadı. MHP, şimdi hiçbir şey yapamamış olmanın ezikliğinden dolayı doğru tavır sergileyemiyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz