AK Partili Karal: Filistin’de Orantısız Güç Ile Katledilen Müslümanlar Var

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Filistin'de orantısız güç çerçevesinde katledilen bir Müslüman grup var....

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Filistin'de orantısız güç çerçevesinde katledilen bir Müslüman grup var. Bu vahşet dünyanın bir başka bölgesinde de olsa aynı tepkiyi gösteririz." dedi.

Karal, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’a düzenlediği ziyarete Dışişleri Komisyon Üyesi olarak katıldığını anımsatarak, "Mısır ziyareti tüm dünyada gerçekten yankı buldu. 1948 yılında İsrail devletinin kurulduğu ilk günden bugüne bölgede sıcak hareketlilik devam ediyor. İsrail saldırıyor ve buna karşı zaman zaman bürokratik cevaplar veriliyordu. Bunlar bu zamana kadar rutin olarak devam eden gelişmelerdi. Ancak Başbakanımızın özellikle bu son saldırılar dolayısıyla ortaya koymuş olduğu tavır, Mısır'da Mursi yönetiminin iş başına gelmesiyle beraber bölgedeki dengeler biraz daha Filistin lehine doğru gitmiştir. Özellikle Refah Kapısının Filistinlilerin lehine açılması hayaldi. Mursi yönetimiyle beraber İsrail ile olan ilişkiler açısından çok ciddi değişiklikler oldu. Türkiye ve Mısır'ın kafa kafaya vermeleri sorunun çözümü noktasında akılcı bir takım adımlar atmaya başlamaları çevre ülkeleri de cesaretlendirmiş durumda." dedi.

Reklam
Reklam

İsrail’in geçmişte yaptığı saldırılar sonrası dünya kamuoyunun yaptığı açıklamaların tesirsiz olduğunu savunan Karal, şöyle dedi: "Sayın Başbakanımızın omurgalı duruşu, bütün bölge halklarını etkilemiş durumda. Yemen'de, Ürdün'de bu hassasiyeti görüyoruz. Bu konuya Türkiye insani olarak yaklaşıyor. İnancımız ve mensup olduğumuz medeniyet gereği dünyada barış olsun istiyoruz. Bunun kesinlikle herhangi bir ırki, millet, devlet yanı yok. Biz bütün zulümlere karşı olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Filistin'de orantısız güç çerçevesinde katledilen bir Müslüman insani grup var. Bu vahşet dünyanın bir başka bölgesinde de olsa aynı tepkiyi gösteririz. İsrail'in yıllardan beri sürdürdüğü mağdur politikası bir bakıma son saldırılarla deşifre olmuştur. Bunu bütün dünyaya anlatabilen çok güçlü inisiyatifler var. Bu aktörlerin başında Sayın Başbakanımız var. Gezdiği bütün ülkelere bu konuyu taşıyor. Filistin tüm dünyanın bir meselesi haline gelmiştir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz