AK Parti'li Karal: Ovit Tüneli ile İkizdere’nin çehresi değişecek

AK Parti Rize milletvekili adayı Hasan Karal, 14 bin 760 metre ile Türkiye’nin en uzun...

AK Parti Rize milletvekili adayı Hasan Karal, 14 bin 760 metre ile Türkiye’nin en uzun tüneli olacak olan Ovit Tüneli ile tünelin yapılacağı İkizdere İlçesinde ciddi değişimlerin olacağını söyledi. Karal, “İkizdere 12 ay turizm faaliyetleri yapılabilecek cazip bir merkez haline gelecek, tünelin yapılmasıyla ilçenin çehresi değişecek.” dedi.
Hasan Karal, AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında İkizdere ilçesini gezdi. Burada vatandaş ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Karal, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, 8.5 yıllık AK Parti iktidarında İkizdere’nin yayla ve termal turizmde büyük mesafeler kat ettiğini belirtti.
12 Haziran seçimlerinden sonra İkizdere’nin tüm yıl içerisinde turizm faaliyetlerinin rahatlıkla yapılabileceği cazip bir merkez haline geleceğini ifade eden Karal, şöyle devam etti: “İkizdere turizm merkezleri ile ön plana çıkan bir ilçemiz. Anzer, Ovit ve Cimil vadileri ile eşsiz doğası ile yayla turizminin yoğun olarak yapılacağı bölgeler arasında. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesinde bu vadilerin bin 500 ile bin 700 metre rakımlı alanlarından yeni bir turizm yolu yapılacak. Bu yol ile hem bu vadiler birbirine bağlanacak hem de diğer turizm merkezlerine bağlantı sağlanacak. Bölgemize gelen turistler Karadeniz sahil yolunu kullanmak yerine bu yolu kullanacaklar. Bu sayede İkizdere de birçok yeni pansiyon ve otel inşa edilecek istihdama ciddi katkılar sağlanacak.”

Reklam
Reklam

"OVİT DAĞI KAYAK MERKEZİ OLACAK"
Yapımına yılsonu itibariyle başlanılması beklenen 14 bin 760 metrelik Ovit Tüneli ile ilçenin bir ticaret merkezi haline geleceğini dile getiren Karal, “İkizdere, Rize ve Doğu Karadeniz’in kaderini değiştirecek büyük projemiz Ovit Dağı Tüneli projesidir. Tünele bu yıl ilk kazmayı vuracağız. Tünelinin tamamlanması ve turizm alt yapı çalışmalarını ardından İkizdere’de 12 ay ticaret ve turizm faaliyetlerinin devam etmesini hedefliyoruz.” dedi.

Ovit Dağı'nın kayak merkezi haline getirileceğini belirten Karal “Ovit Dağı, kış sporları için çok müsait bir alan. Ovit’in bir kayak merkezi haline getirilmesi için altyapı çalışmalarını tamamladık. Ovit’in kayak merkezi haline gelmesi ile kış turizmi ve kış sporları adına gözler bu bölgede olacak.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz