Ak Partili Kiler Ve Demiröz Basın Mensupları İle Buluştu

AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, sabah kahvaltısında Bitlis’te görev yapan basın...

AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, sabah kahvaltısında Bitlis’te görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek gündemle ilgili soruları yanıtladı.

İmralı görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Vahit Kiler, yaşanacak sürece herkesin katkı sunması gerektiğini, bu bölgede yaşanacak huzur ortamında yatırım patlaması olacağını ifade etti. Kiler, görüşmelerin farklı çevrelerce farklı yorumlandığını ancak AK Parti olarak koşulsuz silah bırakılması konusunda kimseye taviz ve koşul sunulmadığını söyledi. Kiler açıklamasını, “Bizim görüşmelerden beklediğimiz tek şey var, silahlar kayıtsız şartsız bırakılacak ve kan duracak. Bu anlamda hükümete ne düşüyorsa yapıyor. Başbakanımız açıklama yaptı. Yurt dışına gitmek isteyen varsa yurt dışına gönderilecek, olaylara karışmayanlar ise kendi ülkelerinde yaşayabilir. Bu anlamda herhangi bir taviz, pazarlık ve masaya oturma yoktur. Bazı görüşmelerde müzakere yapılıyor, pazarlıklar yapılıyor. Başbakanımız görüşmeler sırasında çok sayıda toplantı yaptı. Bölge milletvekilleri ile il başkanları ile tüm temsilcilerimiz ile ucu açık geniş toplantılar yapıldı. Bunların tümünün sonunda tek bir sonuç alındı. Biz bu kanın durmasını isterken, ülkeye huzur gelmesini isterken, hiçbir zaman müzakere edeceğiz ve terör örgüyü ile masaya oturacağız demedik. Devletin temsilcileri herkes ile görüşür. Ama terör örgütü kesinlikle silah bırakacak. Silahları bırakmadıkça güvenlik güçleri de silahlarını bırakmayacak. Şu an bile operasyonlar devam ediyor. Şu anda gelişmeler olumlu ve atılan adımlar karşılık buluyor. İnanıyorum ki sonuç hayırlı olacak ama hiçbir zaman bu söylemlerden farklı bir yol izlenmeyecek” şeklinde sürdürdü.

Reklam
Reklam

"GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇERSE BÖLGEDE CİDDİ YATIRIM PATLAMASI OLUR"

Görüşmelerin olumlu geçmesi durumunda bölgede ciddi bir yatırım patlaması olacağını da vurgulayan Kiler, “Teşvik Yasası'ndan sonra bölgemize ciddi anlamada talep oldu. Bundan 4 ay önce İstanbul’da yapmış olduğumuz toplantıda birçok işadamı yatırım konusuna sıcak baktığını söyledi ama burada yapılan bazı eylemler, araç yakmalar bunların önünü kesti. O araçların yakıldığını gören işadamları fabrikayı yakarlar, bu hesabın altından kalkılmaz diye vazgeçti. Ama şu an o yatırım yapmayı düşünenler hazır bekliyor. Hepsi yer talebinde bulunuyor. Güroymak açılan fabrikamız var. O fabrika daha önce açılacaktı ama o dönemde Güroymak’ta polislere yapılan saldırı bunu engellemişti. Ne zaman yatırım yapılamaya kalkışıldığında burada eylem yapılıyor. Yatırım yapmak isteyenler geri adım atıyordu ama şimdi istikrarlı bir şekilde devam eden görüşmelerin karşılık bulması insanları heyecanlandırıyor. Bunların devamının gelmesi halinde burada yatırımcı patlaması olacak. Ben inanıyorum ki sadece Bitlis değil bütün Doğu ve Güneydoğu bundan faydalanacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kiler, açıklamasını “Sağlıkta bir sıkıntımız kalmadı. Eğitimde şu anki standartların üzerinde bir kalitemiz var. Ulaşımdaki kalitemiz Türkiye standartlarının üzerine çıkmış durumdadır. 10 yılda yapılan milyarca liralık yatırım altyapı tamamlanacak ve gençler iş sahibi olacak diye yapıldı. Şu an o yatırımların gelme dönemidir. Okyanusları aştık çok az bir yolumuz kaldı. İnşallah çok yakında gençlerimizi kahve köşesinden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise ülkede herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşadığını belirterek, “Milli birlik ve kardeşlik projemiz ile ilgili son günlerdeki duruş çok önemlidir. Biz hiçbir zaman etnik bir milliyetçilik izlemedik. 'Kardeş' dedik, bağrımıza bastık ve hep kardeşçe yaşadık. Ben Doğu'da doğmuş Batı'da eğitim görmüş ve her iki kültürü de içime sindirmiş bir insan olarak hiçbir fark göremiyorum. Bizler Çanakkale’de beraber savaştık. Başbakanımızın ifadesi ile biz etnik milliyetçiliğe de bölgesel milliyetçiliğe de dinsel milliyetçiliğe de karşıyız. Bizim için önemli olan insan olmak. Birlik ve beraberliği bozmadan yaşayacağız. Terör örgütünü gündemde tuttukça insanların kafası karışıyor. Bitlis’e yatırımlar gelmiş. Allah razı olsun emeği geçenlerden fakat tek yapamadığımız, üretimi artırıcı bir yatırımdır. Hizmetler gelmiş fakat katma değer yatıracak hizmetleri getiremedik. Bununda tek sebebi güvenliktir. 3 yıllık giderlerinizi karşılayacağım ve yatırımınıza destek olacağım denmesine rağmen insanları getiremiyoruz. Ama Bitlis böyle değil. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Birileri Meclis'te çıkıp farklı anlatıyor. Biz, 'Bitlis çok farklıdır' diyoruz. Tabii insanlar televizyonlarda şiddet, taşlama olaylarını gördükçe Bitlis’i de öyle zannediyor. Yatırımlar için gelmek isteyenler bu yüzden beklemeye geçiyor. Önümüzdeki birkaç aylık süreçte burada yatırımlar başlayacak. Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte işsizlik sona erecek. Ben hem ülkemizin hem de Bitlis’in geleceğinden çok ümitliyim” dedi.

Reklam
Reklam

Demiröz, Meclis'te sokak ağzı ile konuştuğunu öne sürdüğü Kamer Genç’in CHP tarafından değerlendirmeye alınması gerektiğini belirterek, “Meclis'te bulunan bazı milletvekilleri Abdullah, Tayyip kelimeleri ile konuşuyor. Bizim üzüldüğümüz nokta Cumhuriyet Halk Partisi gibi ana muhalefet partisinin, Cumhuriyet'in kuruluşundan beri olan bir partinin bunu bünyesinde tutmasıdır. Bize göre onlara yakışmıyor. Bizim ifade etmek istediğimiz budur. Yoksa onun sözlerine cevap verecek kadar kimse alçalmıyor. O kürsüde iki çocuğun sokakta kavga ederken kurduğu cümlelerle konuşuyor. Bir vekile yakışmıyor. Biz de bunun için fazla muhatap almıyoruz. CHP’nin bunu değerlendirmesini her zaman bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: