Ak Parti'li Mehmet Demir “danışma”da Konuştu

Ak Parti Tavşanlı İlçe Teşkilatı’nın İlçe Danışma Toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. AK Parti Tavşanlı İlçe...

Ak Parti Tavşanlı İlçe Teşkilatı’nın İlçe Danışma Toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir Tavşanlı için yürüttükleri hizmetlerle ilgili bilgi verirken, “AK Parti iktidarını Tavşanlı’da hissettiriyoruz” dedi.

AK Parti Tavşanlı İlçe Teşkilatı, İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi. Mehmet Demir başkanlığındaki toplantıya partililer katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, göreve geldiklerinden bu yana istişare müessesini hep işlettiklerini söyleyerek, her fırsatta istişare toplantıları düzenlediklerini ve sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını anlattı.

Reklam
Reklam

"AK PARTİ İKTİARINI TAVŞANLI’DA HİSSETTİRİYORUZ"

AK Parti Yönetim Kadroları olarak Türkiye’de gelişen olayları yakından takip ettiklerini ifade eden Mehmet Demir, “Tavşanlı teşkilatı olarak memleketimizde yapılan yatırımların koordinasyonlarını sağlamak, yaşanan aksaklıkları kurumlar vasıtasıyla gidermek için çalışıyoruz. Kısaca AK Parti iktidarını, Tavşanlı’nın her yerinde hissettirmekteyiz. Bu aziz milletin sahip olduğu değerleri gözümüz gibi muhafaza etmekten hiç yorulmadık. Göreve başladığımız ilk günün vermiş olduğu hizmet heyecanını hiç kaybetmedik. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın ifadesiyle bizim işimiz millete hizmetkar olmaktır. Bu desturdan başka yollara asla tenezzül etmedik” dedi.

YENİDEN 'AK PARTİLİ BELEDİYE' İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

“AK Parti ilçe Başkanı olarak, yönetim kurulu arkadaşlarım, kadın ve gençlik kollarım ile teşkilatımın her kademesinde görev alan arkadaşlarımla beraber şuna inancımız tamdır” diyen Mehmet Demir, “Allah bize, yaptığımız çalışmalar sonucunda Tavşanlı’da yeniden AK Partili bir belediye ile buluşmayı nasip etsin. Bunun için hep birlikte kenetlenerek çalışmaktayız AK Parti ailesi olarak bizler yapabileceğimiz ne varsa yüklerimizi paylaşarak, birlikten güç doğar diyerek inşallah ak sevdanın türküsünü birlikte söyleyeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"AK PARTİ’NİN SEVDASI ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Düzenlenen bu İlçe Danışma Toplantısının Tavşanlı’ya hayırlı olmasını dileyen Demir, “Aydınlık geleceğimiz için, gençlerimiz için durmak yok yola devam. Biliyorsunuz istişare bizim tüm medeniyetimiz boyunca Peygamber Efendimiz tarafından da tavsiye edilen bir uygulamadır. AK Parti’nin kurumsal kimliği içerisinde bu istişare toplantılarının yapılmasıyla ilgili ve bunları belli bir koordinasyon içerisine alabilmek için genel merkezimiz tarafından ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bazı programlar verildi. Bundan sonra her ay tüm ilçelerde, ilçe danışma toplantısı yapılacak. Belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, parti teşkilatımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, sandık görevlilerimiz, mahalle temsilcilerimiz olmak üzere; tüm muhtarlarımızın yapmış ve yapacağı çalışmalar ile bunlar üzerindeki tartışmaları buradaki toplantılarda konuşacağız. Bugün burada görüyorum ki AK Parti’nin sevdası, 2001 yılındaki AK Parti sevdasıyla aynı. Hatta artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

200 YATAKLI YENİ HASTANE BİNASI ÇALIŞMALARI

Tavşanlı’ya 200 yataklı yeni bir devlet hastanesi binasının yapıldığını ifade eden Mehmet Demir, yapılıyor “Bu çalışmalarla hastane binası, odalarında televizyonu olan her odanın kendi içerisinde ayrı banyosu ve tuvaleti olan ayrı elektrikli yatakları olan bir 5 yıldızlı otel konforunda olacaktır. Bu senenin sonun da normal şartlardaki sözleşmesine istinaden 14 Mayıs 2014 tarihinde teslim etmesi gereken hastanemizi Allah nasip ederse 12. ayın sonunda teslim edeceklerini söylediler. İnşallah sene sonunda bu hastanemizi Tavşanlımıza kavuşturacağız. Bu hastanemizin keşif bedeli yaklaşık olarak 18 milyon 500 bin lira. Bunun hemen ardından şu an yukarıdaki devlet hastanemizin yeni binaya bağlantısının yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız başladı. Orada da yeni bir revizyonun yapılacağını şimdiden müjdeleyebiliriz. Bu hastanenin en büyük özelliklerinden bir tanesi 1600 metrekare gibi çok büyük bir alanda acil hizmet verecek olması. Orada 3 tane acilimiz olacak. Bir tanesi günlük ufak tefek acil müdahale gerektiren küçük dikişlerin yapılabileceği bir yer. 2.si yoğun bakıma alınması gereken, yoğun bir şekilde tedavi görmesi gereken hastalarımızın tedavi görebileceği bir acil. 3. sü de ambulansın bile içerisine girebildiği trafik kazası gibi acil müdahalelerin yapılabileceği bir yapı olacak. Tabi bu hastanemiz yapılırken ulaşım ile ilgili sürekli tepki geliyor. Tavşanlı ortak paydasında yapılabilecek her ne varsa bizim üzerimize düşen hangi görev varsa her türü desteği vereceğiz. Bu bağlamda hastanemizin şu anda normalde kullanılan yolun eğiminin düşürülerek virajlarının biraz daha genişletilmesi çalışması gündemde. Burada bir hafriyat yapılacak. Bu çalışmalarda kullanılacak greyderler ve dozerlerin vekilimiz ve bizim de girişimimizle Garp Linyitleri İşletmesinden sağlanabileceği konusunda mutabakata vardık. Bu konu normalde Belediye’nin görevleri arasında olmasına rağmen Tavşanlı Belediyesi Fen İşlerine her türlü desteği vereceğimizi bundan 8 ay önce söyledik. Yani hastanedeki yol çalışmaları ile ilgili Tavşanlı Belediyesi’nin programını bekliyoruz. Bunun yanında Dağçeşmeden gelen bir yol var. Bu yolunda düzenlenmesi asfaltının yapılmasıyla ilgili yine her türlü desteği vereceğiz. Ayrıca şu an ki su deposunun olduğu yerden yeni devlet hastanesinin oraya bir viyadük yapılmasıyla ilgili genel bir mutabakata vardık. Bu yolun bu viyadükün yapılmasıyla ilgili üzerimize düşen, hükümetimizin üzerine düşen her ne varsa Kaymakamlıkta dahil olmak üzere herşeyi yapacağımıza dair söz vermiş durumdayız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“TAVŞANLI’DA BİR EĞİTİM TURİZMİ OLUŞTURACAK”

AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, devlet hastanesinin üst tarafında bulunan, yaklaşık 400 dönüm arazi üzerine bir eğitim kampüsünün kurulması projesinin de bulunduğunu belirterek, “Bununla ilgili yaklaşık 1-1,5 yıldır yapılan bir çalışma var. Bu konuda Orman İşletmesine 400 dönümlük arazinin Milli Eğitim Bakanlığına devriyle ilgili protokol yapıldı. Yani şu anda devlet hastanesinin arkasında bulunan 400 dönümlük arazi Milli Eğitime aktarılmış durumda. Peki bu arazi ne işe yarayacak? Aslında Tavşanlı için mega bir projedir bu. Vekilimizin ve bizlerin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar doğrultusunda Tavşanlıdaki bütün liselerin hepsini oraya taşıyacağız. Bu bize ne sağlayacak? İçerisinde konser ve konferans salonları, yüzme havuzları, spor alanlarının bulunduğu hatta düğün salonlarının bile bulunduğu bunun yanında kantinlerin, kafetaryaların, restorantların bulunduğu bir yapı olacak. Kent ormanı şeklinde ağaçlandırılmış bölüm oluşturulacak. Yaklaşık 8 bin öğrenciye hitap edecek bir eğitim kampüsü üniversite havasında olacak. Bununla birlikte Tavşanlı’da bulunan bütün liselerin yerleri boşalacağı için o alanlara farklı eğitim birimlerinin oluşturulabilmesi veya Tavşanlı Belediyesi tarafından yapılacak olan halkının kullanacağı bir alan elde edilecek. Bu alanlarda zaman içerisinde değerlendirilecek ki bu alanların değerlendirmesiyle ilgili yine yapmış olduğumuz istişare toplantılarında hepsini sizlerle paylaşıp sizlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda bunla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Tabi bunu yanında 8 bin kişinin okuyacağı okulların hepsinin bir arada olması Tavşanlıda bir eğitim turizminin de başlamasına sebep olacak. Bunun en güzel örneği de Tavşanlıda ki Yavuz Selim Lisesidir. Çünkü şu anda Yavuz Selim Lisesinde Tavşanlı dışında okuyan 80 civarında öğrenci var. 80 öğrenci Yavuz Selim Lisesinin kalitesinden dolayı burayı tercih ediyor. Ama oranın da bir öğrenci kapasitesi var. Bu eğitim kampüsü açıldığında 8 bin öğrenci gibi bir kapasite ile bölgenin en büyük eğitim kampüslerinden bir tanesi olacak.

Reklam
Reklam

Ayrıca son bir yıl içerisinde Tavşanlı’da yapılması düşünülen ve bunlarla ilgili yatırım planına alınan 2 yurdumuz var. Bir tanesi İmam Hatip Lisesinin orada diğeri de Anadolu Öğretmen Lisesinin üst tarafında yapılması planlanıyor. Bu yurtlar için 6 milyon lira gibi bir bütçe ayrıldı. Bunun parası hazır inşaatları da başladı, başlamak üzere… Yine aynı şekilde Moymul ve Hanımçeşme İlköğretim okullarımızın tekrar yapılması ile ilgili ihale şu anda EKAP dediğimiz ihale komisyonunda. Sırası geldiğinde en kısa zamanda buralar yapılıp Tavşanlı halkının kullanımına sunulacak. Bunlar çok yüksek özellikli akıllı tahtaların bulunduğu ve son teknoloji ile donatılmış engelli vatandaşlarımız için de rahatlıkla eğitimlerini görebilecekleri okullar şeklinde yapılacak” şeklinde konuştu.

TAVŞANLI’DA “YÜKSEKÖĞRETİM” YATIRIMLARI

Tavşanlı’da yükseköğretime ilişkin yatırımların da devam ettiğini söyleyen Demir, “İlçeye yapılması planlanan 4 yıllık meslek yüksek okulu ve bunun yanında 2 meslek yüksek okulu var. Biri Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu diğeri de geleceğin mesleği olarak düşündüğümüz İş ve İşçi Sağlığı Meslek Yüksek Okulu. Bu iki okulla da ilgili olarak çalışmalar şu anda devam ediyor. İnşallah bu seneki öğrenci seçme yerleştirme sınavının dosyasına girecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BÖLGE YOLLARINDAKİ ÇALIŞMALAR

Kütahya-Tavşanlı arasındaki duble yol üzerinde BSK sıcak asfalt çalışmalarının yürütüldüğünü dile getiren Demir, “İnşallah bu yol bu sene tamamlanarak halkımızın kullanımına açılmış olacak. Zaten çalışmalara da başladık. Kütahya’ya giden arkadaşlarımızın bunu görmesi mümkün. Sadece ve sadece bu yolun hükümet tarafından ödenecek olan bedeli 48 trilyon lira. Düşünün ki 514 tane köy için harcanacak olan paranın toplamı 50 milyon, Tavşanlı-Kütahya arasındaki hazır olan duble yolun sıcak asfalta çevrilmesi için harcanacak olan para 47 milyon. Tavşanlı Domaniç arasındaki yolumuzun da ihalesi yapılmış çalışması da başlamak üzere. Yıllardır yapılamayan Balıkesir yolumuz vardı. Geçen sene resmi olmayan açılışını yaptık. Haziran ayında bu yolun resmi açılışını yapacağız. Şu an Dursunbey’e kadar yapım gerçekleşti. Milletvekilimiz Vural Kavuncu’nun girişimleriyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan alınan söz doğrultusunda Tavşanlı-Balıkesir yolunun da duble yol ve sıcak asfalt yapılmasıyla ilgili proje ihalesi yapıldı. En kısa zamanda aynı Kütahya yolu gibi Balıkesir, yolunda da sıcak asfalt çalışması başlayacak. Tavşanlı, Emet, Simav arasında yapılacak A1 kalitesinde yollar var ki çalışmalar sürüyor. Tavşanlı-Emet arasındaki yolda yüklenici firma kaynaklı sorun da kısa sürede aşılacak. Tavşanlı’dan İzmir’e doğru giderken en çok kullandığımız yol Dereboyu Yolu. Bu yol viraj ve darlıktan dolayı kazalara sebep oluyordu. 6 ay önce Vekilimiz ile yaptığımız toplantılar sonrasında bu yolun da harita ihalesi ve işlemleri yapıldı, proje ihalesine çıkıldı. En kısa zamanda Tavşanlı, Örencik, Çavdarhisar üzerinden İzmir’e bağlanacak Dereboyu Yolumuz da A1 kalitesinde asfalta kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Tavşanlı’ya yapılan en yatırımlardan bir tanesinin de bacasız fabrika olarak isimlendirilen cezaevi projesinin olduğunu belirten Demir, “Cezaevi 250’si açık, 200’ü de kapalı olmak üzere 450 kişi kapasiteli olacak. Burada 300 kadrolu personel çalışacak. Bütçesi hazır ve en kısa zamanda da Tavşanlı’ya kazandırılacak” dedi.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI VE VERGİ DAİRESİ YAPILACAK…

Tavşanlı’ya yeni bir Hükümet Konağı’nın yapılacağını dile getiren Demir şu ifadelere yer verdi: “Bizim her yaptığımız İlçe Koordinasyon Toplantılarında Tavşanlı Hükümet Konağının yapılması gündeme geldi. Mevcut Hükümet Konağının depreme dayanıklı olmadığı ile ilgili çalışma ve rapor var. Benim çocukluğumda bu Hükümet Konağının bulunduğu yer bir parktı. Bu Hükümet Konağının yerinin değiştirilmesi ile ilgili İlçe Koordinasyon toplantısında alınan karar doğrultusunda şu andaki Tavşanlı Otogarının bulunduğu alan Hükümet Konağının yeni yeri olarak tespit edildi. Yine Tavşanlı Belediye Meclis üyelerinin hepsine teşekkür ederim. Çünkü bu konuda çok özverili çalışıp hızlı kararlar aldılar. Bu noktada Tavşanlı Hükümet Konağı geçen ay yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında onaylandı ve bununla ilgilide 7 milyon 500 bin lira, yani eski parayla 7,5 milyon lira bedel kararlaştırıldı. Şu anda paramız da hazır. Hükümet Konağı arkasında biliyorsunuz Vergi Dairesi var. Bu Vergi Dairesi yılan hikayesine dönmüş bir konuydu. 1995-97’li yıllardan beri konuşulan ancak bir türlü gündeme gelmeyen bir konuydu. Vergi Dairesini şu an ki Hükümet Konağının yeni yerinin ön tarafına yapılması ile ilgili karar alınmıştır. Bununla ilgili olarak da yine Hükümetimiz 2,5 milyon lira bir ödenek ayırdı ki bu para da yaklaşık 4 aydır bekliyor. Bunu biz bilinçli olarak bekletiyoruz sebebi de yeni yapılacak olan Hükümet Konağının önünde farklı konseptli bir binayla 2 ayrı bina yapıp orada çirkin bir görüntü oluşturmayalım diye. Yeni yapılacak olan Hükümet Konağı içerisine alınsın diye bu parayı bekletiyoruz. İyi ki de bekletmişiz. Şu an da her iki ödenek ile de 10 bin metrekare kapalı alana sahip Tavşanlı’ya yakışan bir Hükümet Konağı ve Vergi Dairesi inşaatının yapılmasıyla ilgili çalışma başlatıldI."

Reklam
Reklam

GENÇLİK MERKEZİ ÇALIŞMALARI

Tavşanlı’ya bir gençlik merkezi kazandırılması için yoğun gayretlerin bulunduğunu dile getiren Demir, “Müzik aletlerinden, kurslarının, satranç turnuvalarının, masa tenisi oyunlarının düzenlenebileceği 12 farklı odadan oluşan bir gençlik merkezi istiyoruz. Bütün gençlerimizin sabahtan gece saat 22.00’ye kadar vaktini geçirebileceği, spor aktivitelerini yapabileceği, sanatsal faaliyetlere katılabileceği bir alan elde edilecek. Bununla ilgili olarak da geçen ay içerisinde 4,5 milyon lira Tavşanlı halkına Spor Bakanlığı tarafından hediye edildi. Ada stadının arka tarafında bulunan 6 dönümlük arazi Tavşanlı Belediye Meclisi tarafından yeri ayrıldıktan sonra bu gençlik merkezinin yanında basketbol , voleybol sahaları, mini futbol sahaları, hatta engelliler için özellikle görme engelliler için futbol müsabakalarının düzenlenebileceği alanların da içinde bulunduğu tam bir gençlik merkezinin yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bunu da en kısa zamanda Tavşanlı halkının kullanımına sunacağız. Şöyle birde müjde vereyim Ankara’daki yapmış olduğumuz toplantıda Gençlik ve Spor Bakanlığındaki Mühteşar Yardımcısının bize söylediği siz yerinizi bize teslim ettikten sonra en geç 18 ay içerisinde biz bu binayı bitirir size teslim ederiz dediler. Bu tabi ki ihaleyi alacak olan firmanın düzgün çalışması halinde 8 ila 12 ay içerisinde teslim edildiği de bir gerçektir. Bu konudaki çalışmamız da sürecektir. Bunlar bizim hükümetimizin AK Parti olarak bu büyük camianın çalışmaları sonrasında Tavşanlı’ya kazandırılanlar. Bunların yanında Linyitsporun oynayamadığı bir sahamız var. Bu sahanın tribünleri ile ilgili depreme dayanıklı olmadığı ile ilgili bir rapor mevcut. Bu rapordan dolayı da tribünlerimiz kapalı. Spor Bakanlığının tutmuş olduğu rapor sonunda bu tribünlerin tekrar yenilenmesi ile ilgili çalışma başlatıldı. Bütçesel anlamda keşifler yapılıyor. En kısa zamanda inşallah müjdeyi size vermiş olacağım.

SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ AÇILACAK

Tarihi ada köprüsünün tamiratı ile ilgili bilgiler veren Demir, “İlçemizde 200 yıllık tarihi bir ada köprümüz var. 30-35 seneden beri çeşitli sebeplerden dolay köprü bir türlü tamir ettirilemiyordu. Vekilimizin katkılarıyla yapılan çalışmalar sonrasında Tavşanlı’da bulunan ada köprüsünün tamiratı için 500 bin TL ödenek çıkartıldı. Bu çıkartılan ödeneğin yetmemesi durumunda 500 bin TL’de rezervde bir ödenek daha hazır. Allah nasip ederse aslına uygun olarak hatta aslındaki kullanılan taşların tekrar tamiratı yapılması sayesinde bu köprü tamamen yapılıp teslim edilecek. Aslında çok basit çok küçük gözükmekle beraber Tavşanlı halkının kullanımında çok keyif aldığı bir olay daha var ki bunu paylaşmak istiyorum.

Ayrıca devam eden bir Ada Projesinin bulunduğunu dile getiren Demir, “Adanın yeniden doğuşu diye, bu proje doğrultusunda oradaki Adronos Çayının etrafına taş döşeme işleri yapılmakta. DSİ tarafından harcanan bedel yaklaşık 1.3 milyon lira. İnşallah bu taş döşeme yapılacak. Hatta Balıkesir köprüsüne kadar döşemeyi sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Demir, “Yine Tavşanlı’mıza kazandırılan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün açılmasıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. En kısa zamanda eski öğretmen evi dediğimiz yer bir Sosyal Politikalar Müdürlüğü açılacak. Bütün halkımızın kullanımına açılmış olacak. Bunların hepsi Tavşanlımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz