Ak Parti’li Metiner’e Suikast Hazırlığı İddiasına İlişkin Dava

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’e suikast hazırlığı ve 100 otomobilin molotofkokteyli atılarak yakılması iddialarına ilişkin...

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’e suikast hazırlığı ve 100 otomobilin molotofkokteyli atılarak yakılması iddialarına ilişkin 18’i tutuklu 72 sanığın yargılandığı davada 8 tutuklu sanık tahliye edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 17 tutuklu sanık ile 15 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada sanık avukatlarından Sinan Zincir, daha önce yaklaşık 40 sanıkla ilgili ''Kürtçe savunma yapma'' talebinde bulunduklarını ve bu taleplerinin reddedildiğini hatırlatarak, yapılan yasal değişiklikten sonra bu taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Avukat Zincir, duruşmanın uzayacağı gerekçesiyle bu duruşmada sadece sanıklardan Bayram Yılmaz'ın Kürtçe savunmasının alınmasını talep ederek, tercümanın da hazır bulunduğunu kaydetti. Talebin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından sanık Bayram Yılmaz, tercüman aracılığıyla ifade verdi. Tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Yılmaz, ''Dosyada toplam 72 kişi yargılanmaktadır. Birçoğu 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunmaktadır. Bizler, birlikte ailelerimizi ve toplumda maddi, manevi olarak bu mağduriyeti yaşıyoruz. Çoğu sanıklar okullarından atıldı ya da uzaklaştırıldı. Şu an yaşanan barış sürecinin yargıyı da etkilemesini ve mağduriyetimizin sona erdirilmesini talep ediyoruz'' dedi.

Reklam
Reklam

Söz alan tüm sanık avukatları da, müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Kemal Tibelik, Hasan Çalğan, Meltem Yağmur Bovkır, Hakan Yalçınkaya, Agit Tan, Ahmet Soysal, Nazmi Doğan ve Tuncay Genç'in, tutuklulukta kaldıkları süreyi göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdi. Bu sanıklara yurt dışına çıkış yasağı da uygulayan heyet, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: