Ak Parti’li Milletvekili Balık:

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde AK Parti'li milletvekilinin...

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde AK Parti'li milletvekilinin oğlunun polisleri teşhisi olayıyla ilgili olarak, “Emniyette çekilen görüntülerin dışarıya sızdırılmasını ben art niyetli olarak karşılıyorum. Bunun gibi yüzlerce karşılaştırmalar yapılıyor” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nu çok yakından tanıdığını belirterek, Türkoğlu’nun konuya taraf olmadığını ve bu işin içine girmediğini bildiğini ifade etti. Olayın bir vekilin oğlu olarak değil bir vatandaş olarak düşünülmesi gerektiğini ifade eden Balık, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Burada bir vekil çocuğu olarak düşünmeyelim de, bir vatandaşımız polisle karşılıklı bir tartışmaya girmiş ve polis anladığımız kadarıyla bu gencimizi darp etmiş. Buraya kadarki kısmı olabilecek normal bir şey. Bu tip şeyler olabilir, bu tip şeylerde ceza olduğunda, herhangi bir şikayet olduğunda, savcılığa ya da emniyete ‘ben darp edildim, bana böyle bir baskı yaptılar’ diye herhangi bir dilekçe ile başvurulduğunda bu rutin yapılan bir şey. Emniyette çekilen görüntülerin dışarıya sızdırılmasını ben art niyetli olarak karşılıyorum. Bunun gibi yüzlerce karşılaştırmalar yapılıyor. Emniyetimizin ben şeffaf olduğuna inanıyorum. Ancak şunu söylüyorum emniyet ile siyaseti, polisimiz ile siyasilerimizi de karşı karşıya getirmemek lazım. Ben günlerdir ilçeleri geziyorum Elazığ’da ve ilçelere gittiğimde mutlaka oradaki emniyet amirlerimizi ve jandarmada görevli komutanlarımızı ziyaret ediyorum ve inanıyorum ki eğer bu ülkede kapımızı kapatıp güven içinde uyuyabiliyorsak bizi bekleyen, bizi koruyan birileri olduğu için rahat uyuyoruz. Biz polisimizi, emniyetimizi bu kadar çok severken, onlara bu kadar çok kıymet ve değer verirken, askerimizi bu kadar çok severken, bu ülkenin bel kemiği, bel direği derken bir şekilde emniyetin kurumlarla karşı karşıya getirilmesi işin açıkçası benim çokta hoşuma gitmiyor. Ama bu uygulamanın haksızlığa uğrayan herkese yapılması lazım. O bir milletvekili çocuğu olmasaydı yine belki dilekçesini verecekti, aynı işlem yapılacaktı. Fakat böyle medyatik olmayacaktı. Polis siyasetle karşı karşıya gelmeyecekti. Yapılması gerek rutin bir işlem. Bir milletvekilinin oğlu olduğu için bu hale geldi. Dışarıya görüntü nasıl sızdı, nasıl sızdırıldı, bunda bir art niyet var mı yok mu bu araştırılır?”

Reklam
Reklam

Emniyetle bir vekilin karşı karşıya getirilmeye çalışılması, böyle bir görüntü verilmesinin bu ülkeye bir şey kazandırmayacağını söyleyen Balık, “Biz polisimizi çok seviyorum. Yine biliyoruz ki bu ülkede güven içinde yaşıyorsak bizi koruyan polisimiz ve askerimiz sayesindedir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: