Ak Parti'li Milletvekili Özdağ’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, 2014 yılının Mart ayında yapılması kararlaştırılan yerel seçimlerle...

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, 2014 yılının Mart ayında yapılması kararlaştırılan yerel seçimlerle ilgili açıklamada bulundu.

Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) seçimlerden kaçtığını belirterek, “İktidar partisi olarak özellikle hava şartlarını düşünerek 2014 yılının Mart ayının son haftası yapılacak olan mahalli idareler seçimlerini erkene almak istedik. Konuyla ilgili diğer muhalif partileri ile konu hakkında görüşmeler yapılmıştı. Bu görüşmeler esnasında Milliyetçi Hareket Partisi bu önerimize sıcak bakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi önce 3 Kasım 2013 tarihinde yaparsak kabul ederim dedi, daha sonra biz MHP ile beraber bu seçimi 27 Ekim'de yapalım dedik. Meclis'te yapılan oylamada 367 oy çıkması gerekirken 360 oy çıktı ve bu nedenle seçimleri erkene alma uğraşımız Meclis'ten geçmedi. Daha sonra CHP ile yapılan görüşmelerde bu seçimi 17 Kasım 2013 tarihine alalım dedik. CHP buna da sıcak bakmadı ve bir cevap vermedi. CHP seçimden kaçtı. Dünyanın her yerinde muhalefet erken seçim ister, bizde ise muhalefet erken seçim istiyorum demediği gibi diğer taraftan acımasızca iktidarı eleştiriyor. İktidarı eleştiriyorsanız, iktidar başarısızsa erken seçim istersiniz. Erken seçim olduğunda da sandıkta kendi gücünüzü görürsünüz. Maalesef Türkiye’de muhalefet iktidara olabildiğince saldırmakta, acımasızca muhalefet etmektedir. Milletimiz bunu görmektedir. Seçim normal tarihinde 2014 yılının Mart ayının son haftasında pazar günü yapılacak. Muhalefetin bu tutumunu kınıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongre öncesi Koray Aydıncılar ve Devlet Bahçeliciler şeklinde bir ayrım olması nedeniyle belki oradan bir fire verilmiş olabilir diye düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: