Ak Parti’li Milletvekili Yurttaş: “bu Yasa, Terörle Mücadelede Sona Yaklaşıldığının En Güzel Göstergesidir”

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, TBMM'de görüşülen 3. Yargı Paketi'nde herkesi sevindirecek şehit yakını,...

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, TBMM'de görüşülen 3. Yargı Paketi'nde herkesi sevindirecek şehit yakını, gaziler ve terör mağdurlarına ilişkin yasayı çıkartarak tatile girdiklerini belirterek, “Artık terörle mücadelede sona yaklaşılmıştır. Bu aşamada Meclis’te bulunan tüm partiler ve milletvekilleri terör sorununun bitmesi için fikir birliğinde olduklarını bu yasanın geçmesiyle birlikte ifade etmiş oldular” dedi.

Yurttaş, “Meclisimiz uzun bir mesai saati göstererek, 3. Yargı Paketi’ndeki yasaların çıkması için tüm milletvekilleri kesintisiz olarak çalıştı. Meclis tatile çıkmadan şehit yakını, gaziler ve terör mağduru vatandaşlarımızın beklediği bu yasayı çıkarmak için tüm gayretimizle çalıştık. Bu yasanın geçmesine destek veren başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin olmak üzere tüm komisyon üyelerine, tüm parti temsilcilerine şehit yakını, gaziler ve terör mağduru vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Düzenleme olarak şehit yakınlarına bekar olanlar dahil ikinci iş imkanı sağlanacağını belirten Yurttaş, “Gazilere ve terör mağdurlarına aylık bağlanırken daha önceki dönemde lise, üniversite, ilkokul mezunları farklı dereceden maaşa bağlanıyordu. Yeni düzenlemeyle bu farklılık ortadan kaldırılarak, mezuniyet ayrımı yapılmadan hepsine 9/1’inden maaş bağlanacak. Böylelikle bir adaletsizliğin de önüne geçildi” dedi.

Şehit yakını ve gazilere yapılacak her türlü hibeye vergi muafiyeti getirildiğini de ifade eden Yurttaş, “Ayrıca toplu taşıma araçlarından şehit yakınları ve gaziler ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Yasayla birlikte er ve erbaşlardan muhtaçlık belgesi istenmeyecek. Bu da yeni yasayla otomatikman kaldırılarak, gelirleri asgari ücretin üzerinde olmayacak şekilde düzenleme yapıldı. Gazilerin ortez, protez gibi sağlık, bakım, ihtiyaç ve malzemelerinden herhangi bir ücret alınmayacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: