Ak Partili Milletvekilleri Polis Haftasını Kutladı

AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt, birer mesaj yayınlayarak Türk Polis...

AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt, birer mesaj yayınlayarak Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıldönümünü kutladılar.

Türk polisinin, halkın huzuru, genel güvenlik ve asayişinin temini, devletin bütünlüğü için fedakarca hizmet verdiğini belirten Milletvekili Uzun, “Gücünü halktan ve yasalardan alan Türk polisimiz, görevini her zaman büyük bir özveriyle yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak sorumluluklarını yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Polis teşkilatımız her zaman bu bilinç ve anlayışla hareket ederek, görev ve sorumluluklarını kendisine yaraşır biçimde yerine getirmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Türk Polis Teşkilatı’nın son yıllarda özverili çalışmalarıyla saygın kurumlar sıralamasında üst sıralara yükseldiğine işaret eden Uzun, “Kuşkusuz bu yükselişte fedakar, özverili, sağduyulu, ulusal ve uluslararası ve hukuka uygun çalışmaları etkin rol oynamıştır. Türk Emniyet Teşkilatı personeli, organize suç örgütü ve terörle mücadelenin yanı sıra asayiş olaylarında ve sosyal-kültürel proje uygulamalarında da çok büyük başarılara imza atmıştır. Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir bilinçle ve halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Bozkurt da devletin en köklü kuruluşlarından birisi olan emniyet teşkilatının, kuruluşundan günümüze kadar görevini her koşulda büyük bir özveriyle yerine getirdiğini ve bundan sonra da getirmeye devam edeceğini vurguladı. Polisliğin, sadece görev bilinciyle yapılan rutin bir kamu hizmeti olmadığına işaret eden Uzun, “Bilakis, görev ve sorumluluk alanıyla, çalışma ve mesai anlayışıyla diğer kamu hizmetlerinden oldukça zor, zahmetli ve özveri isteyen bir meslektir. Görevini fedakarca ve büyük bir özveriyle yerine getiren polisimize her zaman müteşekkiriz. Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: